İŞKUR'a kayıtlı olan kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığının desteklemeleriyle Girişimcilik Eğitim Programına katılan vatandaşlara sertifikaları verildi.

MANİSA İŞKUR İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Madeni Sanatkârlar Odası ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 25 günlük Girişimcilik eğitim programını tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi. İŞKUR İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen sertifika törenine İŞ-KUR Müdürü Salim Eroğlu, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı katıldı.

Bu kapsamda Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Madeni Sanatkarlar Odası arasında 25'er kişilik 2 grup halinde toplamda 50 vatandaşa 16 bin TL bütçe ayrılarak Girişimcilik Eğitim Programları düzenlendi. Bütçe kapsamında programa katılan vatandaşlara devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı verilerek, İş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından ödendi. Girişimcilik eğitimleri kapsamında 2015 yılı içerisinde MESOB ile 25'er kişilik toplam 4 grup toplam 100 kişilik, Enginkan Vakfı ile de 25'er kişilik 8 grup toplam 200 kişinin yararlanacağı girişimcilik programlarının da düzenlenme planlarının hazırlandığı öğrenildi.

"DAHA BİRÇOK GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILACAK"
İstihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Girişimcilik Eğitim Programı hakkında konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, meslek örgütü olarak girişimcilik kurslarını sürekli desteklediklerini dile getirdi. Geriter konuşmasında, "Bir meslek örgütü olarak esnaf odaları birliğimiz, Manisa'da bu tür girişimcilerin sayısını arttırabilmek için gayret içerisinde olduk. Bu gün de 25 tane arkadaşımıza girişimcilik belgelerini verdik. Bu belgelerimiz ömür boyu geçerli olan belgelerdir. Zaman içerisinde gelişen teknoloji veya o günün şartlarına göre, iş kollarındaki değişiklikleri de yaparak yeni iş kollarına sahip olacaklar. Hem ülkemize, hem Manisa'mıza hem de kendi ailelerine inşallah bereketli ve hayırlı kazançlar getireceklerdir. Bu yaptığımız girişimcilik ilk olmadığı gibi son da değildir. Daha birçok girişimcilik kursu açarak vatandaşlarımızın bu belgeleri almasına yardımcı olacağız. İnanıyorum ki bu konuda Manisa olarak hep beraber başarılı olacağız" dedi.


EREN EKİNCİ


Editör: TE Bilişim