Manisa'nın ve bölgenin (Manisa Kütahya Afyon Uşak) tek dalış ve cankurtaran merkezi olan kulüp, 2006 yılından bu yana hizmet veriyor.

Su sporları konusunda Manisa'nın önemli bir yer edinmesi adına mücadele ettiklerini belirten kulüp koordinatörü Aybars Üstün, "14 yıldır Manisa’mızda yüzmeyi kültür haline getirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımız gençlerimiz ve yetişkin bireylerimiz için sağlıklı yaşamı bir hobi değil, zorunlu bir yaşam şekline döndürmeyi kendimize görev biliyoruz. Bu konuda başta Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere, İl Müdürümüz sayın Yunus Öztürk'ün de tüm spor branşlarıyla beraber bizlere olan desteği ve mücadelesi arkamızda hissettiğimiz en büyük güç. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  Cankurtaran merkezi olarak da, gençlerimize çok kısa bir sürede istihdam sağlamakla birlikte, meslek sahibi olmalarını da sağlayarak sahil ve havuzlarda cankurtaran olarak görevlendiriyoruz. Bu konuda ayrıca ülkemizin en önemli arama kurtarma ekiplerinden AFAD ile birlikte su altı aramalarına destek oluyoruz. Bu yılki fuarın tek spor kulübü konuğu biziz. İsterdik ki bizimle birlikte birçok spor kulübü de yerini alsın. Spor hayatımızı şekillendirsin, gayemiz bu yönde. İnsanlarımızın yüzmeye, dalışa olan merakından ve bize olan ilgisinden son derece memnunuz.  Bu yıl pandemi dolayısıyla fuara katılım tam anlamıyla mükemmel diyemesek de, ciddi sayıda insan sayısı ile tanıtımlarımıza devam ediyoruz. Yüzme, bağışıklık sistemini güçlendiren egzersizlerin en önemlisi olarak bilindiği için, virüsten korunmanın en güçlü yolu güçlü bir beden diyebiliriz. Bu bağlamda halkımızı bir kez daha yüzmeye davet ediyorum." dedi.

14 Eylül Pazar gününe kadar misafirlerine kapılarını açık tutacak olan fuarda, MAYİS 2006 standı da ziyaretçilerini bekliyor.

Editör: TE Bilişim