Burhan AKDEMİR

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Vali Karadeniz, 20021 yılında kamu ve belediyelere ait 470 proje olduğunu, bu projelerden 75’ine henüz başlanamadığını duyurdu. Vali Karadeniz, projelerin başlamama sebebi olarak arsa, ödenek ve hukuki sorunların yanı sıra son dönemdeki fiyat artışlarının da etkili olduğunu vurguladı. 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında 2021 yılı yatırım programı IV. Dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon çalışmalarının tespitini amaçlayan 2022 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Karadeniz, “2021 yılı dördüncü dönem (Ekim-Kasım-Aralık) yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilimizde 470 kamu yatırım projesi uygulandığı, bunlardan 325'inin yatırımcı kuruluş, 145’'inin Belediyelere ait olduğu ve toplam tutarlarının 10 milyar 18 milyon TL olduğu anlaşılmıştır. Projeler için önceki yıllarda 3 milyar 3 milyon TL harcama yapılmış, 2021 yılı için bu projelere toplam 2 milyar 436 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Dördüncü dönem sonu itibariyle 1 milyar 315 milyon TL ödenek harcanarak, harcama oranı yüzde 54 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Vali Karadeniz, “Bu projelerin 98'inin tamamlandığı, 277'sinin devam etmekte olduğu, 20'sinin ihale aşamasına getirildiği ve 75 projeye ise henüz başlanamadığı tespit edilmiştir. Başlanamayan projelerin başlanamama sebeplerinin; arsa, ödenek ve hukuki sorunlar olduğu görülmüştür. Son dönemlerdeki fiyat artışları da bazı projelerin önündeki engellerdir. Ancak fiyat kademesinin açıklanmasıyla o projelere başlanacağını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim