Meclis’te toplamda 78 madde görüşülerek karara bağlandı.
Gündeme geçilmeden bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu ay şanlı Türk tarihinde önemli bir yeri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayacağız. Olağanüstü bir fedakarlıkla Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanıldı. Ardından düşman İzmir’de denize döküldü. Bayramımızı kutluyor, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Önümüzdeki ay mübarek kurban bayramı da kutlanacak. Allah rızası için kesilen kurbanlar birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek. Şimdiden Manisalı hemşerilerimizin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.
ULUPARK’A KATLI OTOPARK GELİYOR
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Gündemin 20’nci maddesinde yer alan Ulupark içerisinde otopark alanıyla ilgili AK Parti adına konuşan ulus Kotluca, “Otopark yapılmak isteniyor. Bir çekincemiz yok ancak Ulupark’ın dokusunu zedelememek gerekiyor. Silueti dikkate alarak çok fazla yüksek kat yapmadan daha dikkatli ve itinalı davranılmasını talep ve temenni ediyorum.” dedi.
Maddeyle ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, parkın yüksekliğinin 14 metre civarında olduğunu dile getirdi. İhale sürecinin bitmesiyle kesin rakamın belli olacağını dile getiren Yalçınkaya, “Çok göz rahatsız edici bir yüksekliği olmayacak. Oradaki mevcut ağaç dokusuna da zararı olmayacak. Dış cephesi kentin dokusuna uygun olacak ve siluete bir zarar vermeyecek.” dedi.
Editör: TE Bilişim