Ülke genelinde etkili olacağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen soğuk hava ve kar yağışı kendisini göstermeye başladı. Edirne, İstanbul, Çanakkale ve bazı diğer illerde etkili olan kar yağışının ülke geneline yayılması bekleniyor.

MANİSA’DA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Manisa’nın kuzeyinde bulunan Soma, Kırkağaç, Akhisar, Gördes, Demirci ilçelerinde (13.02.2021 Cumartesi, saat:00:00) akşam saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışının zamanla kuvvetli yer yer yoğun kar (10-20,yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada öte yandan şöyle denildi: “Kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa) ile birlikte kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde olması beklenmektedir. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

EDİRNE’DE BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Edirne'de beklenen kar, havanın kararmasıyla birlikte başladı. Tipi şeklinde yağan karla yüksek yerler beyaza büründü. Yetkililer vatandaşlara kar yağışıyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Silivri’nin köylerini beyaza bürüyen kar, Taksim'de de etkili oluyor...

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Çanakkale Boğazı, yoğun kardan dolayı görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Editör: TE Bilişim