Yaklaşık 2 bin kişilik aşureyi kendi elleriyle vatandaşlara ikram eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muharrem Ayı’nın ülkemize, Manisa’mıza ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün göreve geldiği günden itibaren başlayan geleneksel aşure günleri etkinliği Perşembe pazaryerinde başladı. Aşure dağıtımına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’de görevli Daire Başkanları, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Meyve, Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve şube müdürleri katıldı. Aşure dağıtımı öncesinde eller semaya açılarak dualar okundu.

AŞURELERİ KENDİ ELLERİYLE İKRAM ETTİ

         Ay-yıldız süslemeli ve 2 bin kişilik olarak hazırlanan aşureden almak için sıraya giren vatandaşlar, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Vatandaşlara aşureleri kendi elleriyle dağıtan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geleneksel hale getirilen aşure günleri etkinliğinin süreceğini belirtti.

9 SENELİK GELENEK

         Göreve gelmelerinin ardından Muharrem ayı içerisinde aşure günleri etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 9 senedir devam ettiği geleneğimiz dahilinde bugün 2 bin kişilik aşure dağıtıyoruz. Muharrem Ayı’nın ülkemize, Manisa’mıza ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak aşure dağıtmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Ergün, 30 Eylül Cumartesi Alaybey Pazaryeri ve Laleli Pazaryeri, 2 Ekim Pazartesi günü Karaköy Pazaryeri ve 3 Ekim Salı günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram edileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim