Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ali Riza Çevik Ortaokulu’nun altı otopark, üstü okul şeklinde yapılamayacağını söyleyerek tartışmalara noktayı koydu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu şekildeki projelere onay vermediğinin altını çizen Vali Karadeniz, “O şekilde bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı kabul etmiyor. Sadece Manisa içinden bakarak yanlış beklentilere girebiliyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde otoparklar yanlış kişilerin elinde. Öğrencileri öyle bir ortamın içinde bırakamayız. Hani belki Manisa’da bu yoktur ama 20 yıl sonra olmayacağının garantisini kimse veremez. Dolayısıyla otopark otoparktır, okul okuldur ikisini birbirine karıştırmamak lazım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunu kabul etmesi için izlediği politikayı 180 derece değiştirmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Vali Karadeniz, teleferik projesi, Gediz Kavşağı, Ali Riza Çevik projesi, kentteki vaka yoğunluğu gibi konularda önemli açıklamalar yaptı

“BAŞKA ŞEYLER DÜŞÜNMENİZ LAZIM”

Vali Karadeniz, daha önceki dönemde yapılması planlanan, ancak sonraları yapımından vazgeçilen teleferik projesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“İnsanları, hastaları oksijene kavuşturmak için dağın başına çıkarmanıza gerek yok. Her hastane odasında oksijen sistemi mevcut. Dolayısıyla öyle bir sağlık otelinin rantabl olmaması nedeniyle proje öyle kaldı. Hayata geçirilmesini de çok fazla önemsemiyorum. Orada şekilde bir binanın olması doğru mu değil mi ondan da emin değilim. Eğer Spil Dağı’nın turizme kazandırmaksa amaç, orada başka şeyler düşünmeniz lazım. Düşünmemiz lazım, hep beraber. Teleferik de çözüm değil. Niçin çözüm değil? Teleferik yapılabilir. Nasıl yapılabilir teleferik? İnsanlar Spil Dağı’nda görecek bir şey vardır, Türkiye’nin başka bir yerinde olmayan bir şey. İnsanlar onu görmek için çıkarlar oraya. Teleferiğin de bir maliyeti var. Kişi başı belki 50 belki 75 TL olacak. O parayı vermeniz için bir sebebinizin olması gerekir. Ben Karadenizliyim birçok yerde teleferik var. Ama birçoğunun kullanım amacı karne günlerinde velilerin çocuklarına karne hediyesi vermek istemesi.  Sadece bu amaç için de masrafı en az 10 milyonu bulacak bir şeye gerek var mı yok mu tartışılması lazım. Teleferik oraya yapılmasın demiyorum, yapılsın ama Spil Dağı’na da başka şeylerin yapılması gerekir. Daha cazip hale getirilmesi gerekir. Bu fikrimi Milli Parklarla da görüştüm. Oraya yönelik değişik etkinliklerin, faaliyetlerin yer alabileceği bir proje üzerine çalışıyorlar. Orayı cazip hale getirebilirsek zaten teleferik kendiliğinden yapılacaktır.”

GEDİZ KAVŞAĞI İSTİMLAK BEKLİYOR

Vali Karadeniz, kentte trafiğin tıkandığı önemli noktalarsan biri olan Gediz Kavşağı’ndaki son durumla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Gediz Kavşağıyla ilgili Manisa büyükşehir Belediyesi’nin orada bir imar çalışması var. İmar çalışmasının sonuçlanması bekleniyor. Kazadan da ziyade orada müthiş bir trafik yoğunluğu var. Birkaç kilometreyi bulan yoğunluk oluyor. Mutlaka yapılması gerekiyor kavşağın ancak önce istimlak konusunun çözüme kavuşması gerekiyor.”  HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim