Haber: Eren EKİNCİ

Ahmetli Sulama Birliği Başkan Yardımcısı ve Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen, geçtiğimiz hafta Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, çiftçilere haksız şekilde yansıyan elektrik faturalarına dikkat çekmek için Manolya Meydanı'nda imza kampanyası düzenledi. Başgülşen, imza kampanyasının ardından Ak Parti binasının girişinde bulunan elektrik sayaçlarını sembolik olarak mühürledi. Başgülşen, çiftçilerin 7 ay boyunca kullanmadığı elektriğe para ödemesinler diye başlattıkları imza kampanyasında toplanılan imzaları meclise göndereceklerini açıkladı.


Manisa çiftçisinin kullanmadığı halde elektrik faturalarının fazla gelmesini protesto eden vatandaşlar Manolya Meydanı'nda imza kampanyası düzenledi. Daha sonra AK Parti binasında bulunan elektrik sayaçları sembolik olarak mühürlendi. Ahmetli Sulama Birliği Başkan Yardımcısı ve Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen, "1 hafta önce Turgutlu'da başlattığımız ve bütün Manisa'nın ilçelerini mahallelerini, kahvehanelerini 2 ay boyunca tek tek dolaşacak olduğumuz, 2 ay sonra da meclis açıldığında toplanan imzaları meclise sunacağımız uzun vadeli Bir imza kampanyamızın 2'inci ayağını Manisa merkezden devam ettiriyoruz" diye konuştu.

"AYDA ORTALAMA 500 LİRA ÖDÜYORLAR"
Konuyu kısaca özetleyen Başgülşen, çiftçilerin kullanmadığı elektrik faturalarını ödemek zorunda bırakıldığını ve yüksek oranda gelen bu faturaları ödemediği takdirde devlet desteklemelerinden yararlanamadığını dile getirerek şu şekilde konuştu: "Dünyada en pahalı mazot kullandırılan çiftçimize, dünyada en pahalı gübre kullandırılan çiftçimize, desteklemesi bölük pörçük olan çiftçimize, ne yazık ki haksızca başka bir uygulama reva görülmektedir. 7 ay boyunca çiftçilerimiz tarlalarında kilitli tuttukları elektrik trafolarına ve sayaçlarına ne yazık ki para ödemektedirler. Örnek bir faturayı da imza kampanyamız için yanımızda getirdik. Çiftçiler 7 ay boyunca hiç kullanmadıkları halde ayda ortalama 500 lira para ödemektedirler. Bakanlar Kurulunun yani AKP hükümetinin 21 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararı gereğince çiftçiler 7 ay boyunca kullanmadıkları bu elektriğe yansıyan faturayı ödemedikleri takdirde, devletin desteklemelerinden hiçbir şekilde faydalanamıyorlar. Dolayısıyla devlet özel sektörün yaptığı bu haksız uygulamaya çanak tutup, özel sektörün iş takipçiliğini yapmaktadır. Görüşü siyasi kimliği hiçbir şekilde fayda etmez. Söz konusu halksa, üretimse, ekmekse, o ekmeğin üzerindeki eli kirli insanlar ellerini çiftçinin ekmeğinden çekmek durumundalar. Çiftçilerin 7 ay boyunca kullanmadığı elektriğe para ödemesinler diye başlattığımız bu kampanyayı bu gün Manisa Merkezde sürdürüyoruz."

"BU EZİYET BİR AN ÖNCE KALDIRILSIN"
Basın açıklamasının ardından Başgülşen, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı binasının girişinde bulunan elektrik sayacını sembolik olarak mühürledi. Mühürleme sırasında konuşan Başgülşen, "Çiftçileri bu duruma düşüren partinin, giriş kapısındaki elektrik sayaçlarına sembolik olarak mühürlüyoruz. Çiftçinin üzerinden bu eziyet bir an önce kaldırılsın" dedi.
Editör: TE Bilişim