Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanlar, düğün yapacaklar ve altın yatırımı düşünenler için önemli uyarılarda bulundu. Amerika'daki ekonomik verilerin etkisiyle altın fiyatlarında sert yükselişler yaşandığını belirten Memiş, jeopolitik gerilimlerin de fiyatları etkilediğini ifade etti.

Mart ayının ilk işlem gününde psikolojik direnç seviyesi olan 2070 doların kırıldığını ve altın fiyatlarının haftayı 2083 dolar seviyesinden tamamladığını belirten Memiş, bu yıl için öngörülerini 2350 dolar seviyesine kadar yükseliş beklentisiyle açıkladı.

Gram altının her ay rekorlar kırdığını ve yaz aylarında 2500-2700 lira aralığını takip edeceklerini dile getiren Memiş, yıl sonunda 3 bin lira seviyesinin radarlarında olacağını ifade etti. Mart ayının ilk işlem gününde 2175 lira seviyesinde olan gram altının, hızlı yükselişlerle beklentileri doğruladığını belirten Memiş, 2 bin 150 lira seviyesini öngörülerinin daha öne çekildiğini belirtti.

Uzman Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgularken, altın piyasasının Amerika'daki ekonomik ve jeopolitik faktörlere bağlı olarak yükselişini sürdüreceğini belirtti. 

Kaynak: Haber Merkezi