Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) bağlı belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı. İstanbul ve Antalya’da süren iki ayrı soruşturma kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında gözaltı işlemleri gerçekleştirildi.
İstanbul Soruşturması: Karalar ve Tutdere Gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere sabah saatlerinde gözaltına alındı. Her iki ismin de İstanbul’a götürüldüğü bildirildi.
Soruşturma, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Aziz İhsan Aktaş’a ait firmalarda çalışan tanıklar ile tutuklu bazı şüphelilerin ifadeleri ve sundukları belgeler doğrultusunda derinleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında, Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger ve Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan da bulunuyor.
CHP’li Karalar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Benim parayla, pulla, rüşvetle işim yok. Mücadele edeceğiz.” dedi.
Antalya Soruşturması: Başkan Böcek ve Ailesine İşlem
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2025/60355 numaralı rüşvet soruşturması kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında işlem başlatıldı. Muhittin Böcek ve Zeynep Kerimoğlu sabah saatlerinde Konyaaltı’ndaki evlerinden gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında iki ayrı eyleme ilişkin olarak arama, el koyma ve gözaltı işlemleri gerçekleştirildi. Mustafa Gökhan Böcek’in ise yurt dışında firari olduğu öğrenildi.
Beşiktaş ve Büyükçekmece Soruşturmaları Sürüyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın suçtan elde ettiği mal varlığına ilişkin 4 şüpheliyi “suçtan elde edilen geliri aklama” suçlamasıyla gözaltına aldı.
Öte yandan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve yardımcısı Ömer Kazancı hakkında da “rüşvet almak” ve “rüşvet vermek” suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada gözaltı kararları verildi. Akgün’ün ilçede inşaat yapan firmalardan taşınmaz talep ettiği, edinilen taşınmazların bazılarının yakınları adına kaydedildiği iddia edildi. 4 villa ile bağlantılı olduğu belirlenen bazı firma sahipleri ve alıcılar hakkında gözaltı işlemleri başlatıldı.
Toplam 15 Gözaltı Kararı, 11 Kişi Yakalandı
Soruşturmalar kapsamında toplam 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 11’i gözaltına alınırken, bir kişinin yurt dışında olduğu, diğer üç kişinin ise arandığı bildirildi. Gözaltı işlemleri ve soruşturmalar çok yönlü olarak sürdürülüyor.