Çin’de başladıktan sonra bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde de can kayıplarına neden olurken, hükümet yetkilileri de tedbir alıyor. Bu tedbirler kapsamında 20 yaş altı, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Pazaryerleri, kahvehaneler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde de belli kurallar uygulanmaya başladı.

Kurallara uymayanlara ise göz açtırılmıyor. Hükümetin, İçişleri Bakanlığı’nın ve il valilerinin talimatları gereği kuralları ihlal edenlere 3 bin 150 TL’lik cezai işlemler uygulanıyor.

Vatandaşlar, uygulanan 3 bin 150 TL’lik cezaların, ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Mili Dayanışma Kampanyası’na aktarılmasını istiyor.

Bugün akşam yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam 1.5 milyar TL’ye yakın para toplandığını dile getirmişti. Kesilen cezalardan gelecek parayla birlikte kampanyada ciddi bir miktara ulaşılacağını belirten vatandaşlar, böylece daha fazla ihtiyaç sahibine, daha fazla destek olmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim