Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Anemon Otel de düzenlenen kahvaltıya Vali Deniz ve Eşinin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Kıbrıs Gazileri ve aileleri katıldı.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Vali Ahmet Deniz ve eşine teşekkür etti.

Kıbrıs Barış Harekâtının önemine değinen Vali Ahmet Deniz, “45 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm imkânlarını seferber ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşayan soydaşlarımız için bir harekât gerçekleştirdi. Türkiye’nin o dönem bugünlere kıyasla ciddi mahiyette uçak, gemi, haberleşme ve ulaştırma ağı bulunmuyordu. Ama bu harekât sizlerin kahramanlığı sayesinde başarıya ulaştı” dedi.

“GÜÇLÜ BİR DEVLETİZ “

Çıkarma nedeniyle Türkiye’ye ambargo uygulandığını hatırlatan Vali Deniz şöyle konuştu “Türkiye’nin önünü kesmek için bazı güçler tarafından çeşitli oyunlar oynanıyor, soydaşlarımıza zulüm yapılıyor. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirmemiş olsaydı, sizler Doğu Akdeniz’de bu kahramanlığı göstermemiş olsaydınız Kıbrıs’ın şuan ki durumu çok farklı olurdu. Doğalgaz rezervleri nedeniyle bütün Dünya’nın gözü Akdeniz’de. Ama biz de buradayız ve mevcut doğalgaz rezervinden faydalanmak için her türlü imkânımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu coğrafyada güçlü ve bütün Dünya farkında ki istedikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini korumaya devam ettiği sürece dışarıdan gelebilecek her türlü oyunun ve tehlikenin karşısında durabileceğini vurgulayan Vali Deniz “ Türkiye, gelişip kalkındıkça bazı güçler rahatsız oluyor. Suriye’de ki iç savaş, Irak, Libya ve Mısır’da oynanan oyunların asıl hedefinin Türkiye olduğunu biliyoruz. Bizler, bir cihan Devletinin mirası üzerine kurulmuş bir Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yokluklar içerisinde kurulan Cumhuriyeti daha ileriye taşıyoruz. Bu da onları rahatsız ediyor. Ama bizler birlik ve beraberliğimizi korumaya Türkiye Cumhuriyetini hep daha ileriye taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu ülkenin şehit ve gazilerine minnet borcumuzu böyle ancak böyle ödeyebiliriz. Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak şehit olanlara ve vefat eden gazilerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Kıbrıs Barış Harekâtında Başbakanımız Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcımız Necmettin Erbakan ve Rauf Denktaş’ı da rahmetle anıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim