479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 19 Nisan'da saçılması planlanan 7 ton mesir macununun ise virüs nedeniyle yapılmadığını söyledi. Mesir macunlarının dağıtılmasıyla ilgili açıklamalar yapıldığını kaydeden Tanık, bu tür açıklamaların dernekle görüşülmeden yapıldığı için çok üzüldüklerini söyledi. Tanık, "Bu yıl 19 Nisan'da mesir saçımı yapılacaktı. Mart ayının 20'si gibi satışı yapılan mesiri bırakıyorduk. Ondan sonra 20, 25 gün gibi bir sürede 6-7 ton mesir hazırlanıyordu. Biz zaten onu yapmamışız. Virüs araya girince önümüz tamamen kesildi" dedi.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, "Biz koronavirüs yasakları öncesinde mesiri iptal etmiştik. Saçım mesiri yapılmamıştı. Daha sonra koronavirüs meydana geldi. Biz gıda işletmesi olarak 2 aydır çalışmıyoruz. Bizde hassasız bir şeyler yapmak isteriz bu 7 ton mesir, 3 ton mesir denildiğinde 1 aylık üretime tekabül ediyor. Yapılacak bir şey varsa biz dernek olarak zaten başta mesir şenlikleri olmak üzere mesir macunun şifa tarafıyla normal satış üretimini yapıyorduk. Dernek olarak üzerimize düşen varsa normalleşme sürecinde yaparız. Ama bu ortamda kapalı olan imalathanede mesir şuna verilsin, buna verilsin gibi açıklamalar doğru değil. Mesirin yapım şekli de hemen 1-2 günde bunu meydana çıkaracak şekli yok" dedi.

Normal zamanlarda saçılacak olan mesir macunlarının dağıtımdan 1 ay önce yapıldığına dikkat çeken Tanık, "Bırak saçım mesirini şuandır 2 aydır derneğin hiçbir yerden geliri yok. Kendi ayakları üstünde duruyor. Ve karşılıksız destek veren bir derneğiz. Bırakın şuanda depoda 1 koli satışa sunacağımız mesir yok. İmalat yok. Biz dernek olarak hiç kimseden destek almadan çalıştırdığımız, istihdam ettiğimiz kişilerin parasını ödüyoruz. Böyle olunca bu tür yapılan beyanatlar bizi üzüyor. Bir kere ticari anlamda bakılması lazım. Çalışmayan bir imalathanede neyin sözünü verebilirsin. Bu mesir macunları ellerde yapılıyor. Biz satışa yönelik bir dernek değiliz ama bunların bir zamanı bir planı var. Koronavirüs salgınının olduğu bir ortamda 20 tane kadını getirip orada nasıl çalıştırırım" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün okullar açılacağı zaman öğrencilere mesir macunu dağıtacağını ifade eden Tanık, "Danışma aradı. Biz de kendilerine şuanda çalışmıyoruz. Okullar açıldığı zaman çalışırsak yaparız diye konuştuk. Arayıp bilgi alıyor. Ama sen mesir dağıtılsın diyorsun Mesir Derneği ile bir görüşmen yok. Beni arıyorlar hediyelik mesir için. Elimizde mesir kalmadı diyorlar. İmalatımız yok. İnşallah başlayınca arayı kapatacağız diyoruz. Bırak dağıtmayı, satış yapıp gelir elde edecek mesirimiz yok. Başka yerden bulacaklarsa sorun yok ama benim derneğimle ilgili bir program yapıyorsan onu benle birlikte yapması lazım. Kimse bir beyanat veremez. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim