Başkan Ergün, bu kararla herkesin hakkını eşit şekilde savunarak, tüm abonelere düzenli ödeme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı 1’inci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan kurula, su borcunun düzenli şekilde ödenmesini sağlamaya yönelik gündem maddesi oylanarak, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

KAMU YARARINI GÖZETEN KARAR ONANDI

Alınan karara göre; iki ay üst üste borcun ödenmemesi ve borçlar toplamının 100 TL’yi aşması halinde, Elektronik Kartlı Sayaç (EKS) sistemine geçiş tebliğ edilecek. 5 iş günü içerisinde halen ödeme yapılmaması durumunda ise, mekanik sayacın EKS ile değişimi sağlanacak. Böylelikle ödemelerini düzenli olarak yapan vatandaşın hakkı korunurken, mekanik sistemde ortaya çıkan kesme işleminin gerektirdiği personel, yakıt ve zaman açısından da ciddi ölçüde tasarruf sağlanacak.

“ÖDEYEN İLE ÖDEMEYEN BİR OLMAYACAK”

Başkan Ergün, amaçlarının düzenli ödeme yapılmasını temin etmek olduğunun altını çizerek, alınan kararın hayırlı olmasını temenni etti. Kartlı sayaçların yüzde 10 indirimli olması, depozito bedeli bulunmaması, tasarruf alışkanlığı kazandırması gibi avantajlarına da değinen Ergün, “Bu karar ile düzenli şekilde su borçlarını ödemeyen kişilere kartlı sayaç kullanımının teşvik edilmesi söz konusudur. Bildiğiniz üzere bu sistemde karta yükleme yapılması zorunlu olduğundan kaçak herhangi bir kullanım mümkün değildir. Bu sisteme geçiş yapmak istemeyen vatandaşlar, su faturalarını her ay aksatmaksızın ödemek durumunda kalacaklar. Böylece hem borcunu ödeyen ile ödemeyen bir olmayacak, hem de kamu yararı tesis edilecektir. İş gücünden, açma-kesme maliyetinden ve zamanından, kurumun buna yönelik malzeme giderinden de tasarruf edilerek,  bu maliyetlerin de daha çok hizmet ve yatırım kalemlerine kaydırılması sağlanacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim