Programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile protokol üyeleri katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla Şehzadeler Kaymakamlığı öncülüğünde Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ve Gazilerin Dilinden 15 Temmuz Ruhunun Gelecek Nesillere Aktarılması Konulu Panel düzenlendi. Programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Sabahattin Kalkan, Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, ilçe kaymakamları, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 TEMMUZ FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyelerinin katılımıyla Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk program 15 Temmuz Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı oldu. Açılış öncesi Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün anı defterini imzaladı. Başkan Ergün anı defterinde şu satırları yazdı; “15 Temmuz 2016’da büyük Türk milletinin kökü dışarıda olan hainlere karşı gösterdiği şanlı direnişle bir destan yazıldı. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne kast eden hain girişim, milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik ile hedefine ulaşamadı. ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yılmaz bekçisiyiz. Bu duygularla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen protokol üyeleri, fotoğraflar üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

GAZİLER 15 TEMMUZ’U ANLATTI

Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından program Kültür Merkezi Lale Salonu’nda, Gazilerin Dilinden 15 Temmuz Ruhunun Gelecek Nesillere Aktarılması Konulu Panel ile devam etti. Saygı duruşu ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşması Vali Yaşar Karadeniz tarafından gerçekleştirildi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz konuşmasında milli birlik ve beraberliğin önemine değindi. Vali Karadeniz’in konuşmasının ardından panele geçildi. Panele konuşmacı olarak Ahmet Çaykara, Dr. Mehmet Celal Almaz, Abdullah Ergül ve Dr. Mahmut Talha Uçar katıldı. Panelde konuşmacılar 15 Temmuz günü yaşadıklarını ve milli birlik ve beraberliğin önemime değindi. Panelistlerin konuşmalarının ardından 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım ve 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Sebahattin Kalkan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve protokol üyelerinin katılımıyla hediyeleri takdim edildi. Program sonunda anı olarak aile fotoğrafı çektirilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim