İŞKUR’un paylaştığı yazıda şu ifadelere yer verildi

‘’Manisa Çalışma ve İş Kurumu İş Kulübü ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş arama sürecinde dezavantajlı gruplardan olan mültecilere yönelik projeler düzenleyerek bu kişilerin istihdam edilmelerini hedeflemektedir.

Bu kapsamda Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, Alman Uluslararası İşbirliği (GIZ), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Başkalığı ortaklığı ile Göçmenlere yönelik kurslar düzenlemektedir. Manisa Çalışma ve İş Kurumu da düzenlediği İşbaşı Eğitim Programları, Meslek Edindirme Kursları ile istihdama katkı sunmaktadır.

Her iki kurumun ortaklaşa düzenlemiş olduğu protokol kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki dikiş kursu alan mülteci kursiyerlere İş Kulübü Lideri Nurcan SAYI tarafından 1 haftalık eğitim verilmiştir. Bu eğitimle istihdam edilmekte sıkıntı yaşayan mülteciler, “iş arama beceleri” ve “mülakat teknikleri” konularında bilgilendirilmiştir.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara 09.11.2018 tarihinde sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Sertifika törenine Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, Manisa Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü V. Eşref ASLAN, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir ERMİŞ, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin YURT ve Şehzadeler Halk eğitim Merkezi Müdürü Orhan ÇELİK  katıldı.

 Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ kursiyerleri tebrik ederek, katılımcılara başarılar diledi.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü V. Eşref ASLAN, İş Kulübü faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında: Eğitim verilen grubun mültecilerden oluşması sebebiyle, ilgili katılımcıların çalışma izni olmadan işletmelerde kesinlikle çalışmamaları gerektiğini, işveren tarafından kendilerine çalışma izni alındıktan sonra sigortalı olarak çalışabileceklerini ifade etti.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan ÇELİK: İşbirliği kapsamında mültecilere yönelik mesleki eğitim kursları düzenlediklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini ifade ederek kursiyerleri tebrik etti.’’

Editör: TE Bilişim