MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Konuya ilişkin partisinin konumunu “Milliyetçi Hareket Partisi taahhütlerinin ve verdiği kanun tekliflerinin arkasındadır ve takipçisidir” sözüyle açıklayan MHP’li Akçay “Meclis araştırma komisyonu kurarak neyi araştıracaksınız? Emeklilikte yaşa takılanlar meselesinde sorun bellidir çözüm de bellidir. Çözüm kanuni düzenleme yapmaktır. Hükümete de seslendim. Bu konuda resmî olarak bir düzenleme etki analizinin yapılarak kamuoyuyla paylaşılmasını ve akabinde, bütçeyi yöneten iktidarla birlikte bu uzlaşmanın sağlanması gerekir” dedi.

“EYT’NİN İSTİSMAR VE POLEMİK ARACI HALİNE GELMESİNE ARAÇ OLMAYACAĞIZ”

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun uzun süredir kamuoyunu meşgul ettiğini ifade eden Akçay “Emeklilikte yaşa takılanlar bazı siyasi partilerce istismar ve polemik aracı hâline getirilmiştir. Buna göz yumamayız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgisi olmayan komisyonlarda, Genel Kurulda veya değişik ortamlarda bu konu gündeme getirilmek suretiyle âdeta bir kutuplaşma atmosferi yaratılmak istenmektedir. Bilinmelidir ki, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak taahhtlerimizin ve kanun tekliflerimizin arkasındayız ve takipçisiyiz. Bununla birlikte, EYT sorununun gittikçe artan bir şekilde polemik konusu yapılmasına araç olmayacağız” dedi.

“TAAHHÜTLERİMİZİN VE TEKLİFLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Sosyal ve ekonomik sorunların çözümü, beklentilerin karşılanması ülke gerçeklerinden kopuk bir şekilde ele alınamaz. Özellikle sistematik ekonomik saldırılar ve operasyonlar karşısında millet olarak kenetlenmemiz ve bir sağduyu ve uhulet içerisinde hareket etmemiz önem arz etmektedir. Ülkemizin itibar ve saygınlığını hedef alan para oyunları karşısında devletimizi ekonomik olarak da ayakta tutmak hepimizin en önemli sorumluluklarından birisidir. Ekonomik abluka girişimlerine bir tuğla daha koyacak ve devlet bütçesine büyük yükler getirecek uygulamalardan bir süre kaçınmamız gerekmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz, "Önce ülkem ve milletim." ülküsüyle çizgimiz, siyaset rotamız istikametinde tavır ve tutum almaktayız, siyasi bir rant peşinde değiliz. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözümü için bütçenin ve ekonominin yönetiminden sorumlu olan iktidarla uzlaşma sağlanarak çözüme kavuşturulmasının daha doğru bir yöntem olacağı kanaatindeyiz. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi sorumlu ve doğru bir politika izlemektedir. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununa ilişkin taahhüt ve tekliflerimizin takipçisi olmakla birlikte, çözüm için ekonomik şartların ve mali imkânların da dikkate alınarak ve bütçenin yönetimiyle görevli olan iktidarla uzlaşma sağlanması bir zorunluluk ve sorumlu siyasetin gereğidir.”

Editör: TE Bilişim