Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla il genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Abone İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, ticarethane ve yeni bina inşaat alanlarında inceleme gerçekleştirdi. Akbaş, kaçak su kullanımında vatandaşlardan gelen ihbarların önemli olduğunu, bilinçsiz su tüketiminin su kaynaklarını ciddi bir şekilde tehdit ettiğini vurguladı. Akbaş, “Küresel ısınma, hızlı nüfus artışı ve bilinçsiz su tüketimi ile bunların yanında kaçak su kullanımları da bu tehdidi önemli ölçüde arttıran bir etmen. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak kaçak kullanımların önüne geçmek için 7/24 çalışma yürütüyoruz” dedi.

Abone İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, “Hane, işyerleri ve bahçelerdeki kaçak su kullanımlarının yanı sıra kuyu, kaptaj, havuz ve benzeri tesisleri de kurumumuz tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile sürekli kontrol ediyoruz. 167 Sayılı Yer Altı Suları Hakkında Kanun, 2560 Sayılı İSKİ Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’a istinaden çıkarılan Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu hükümleri uyarınca yer altı sularını kullanmak için açılan kuyularda sayaç konularak abonelik işlemlerinin yapılması gerekiyor. 10 metreden derin kuyularda ise aboneliğin yanı sıra Devlet Su İşleri’nden (DSİ) ruhsat alınması gerekiyor” dedi.

Abone olmadan, abone olunduğu halde sayaçsız veya sayacı devre dışı bırakarak herhangi bir düzenekle su kullanmayı ve sayaca müdahaleyi kaçak su kullanımı olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Akbaş, “Bu yönde hareket edenler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunun önüne geçmek için duyarlı vatandaşlarımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız kaçak su kullananları ALO 185 Çözüm Merkezi ve 0538 439 58 50 nolu hattımızdan iletebilirler. Suyumuza sahip çıkalım, geleceğimize sahip çıkalım” dedi.

Editör: TE Bilişim