İSİG’in raporuna göre Türkiye’de yılın ilk sekiz ayında en az 1306, ağustos ayında 208 işçi hayatını kaybetti.

İSİG’in verdiği bilgilere göre raporun toplanmasında, yüzde 69’u ulusal basın; yüzde 31’i ise yerel basın, işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalar gibi kaynaklar kullanıldı.

Ölümler en çok tarım, inşaat, ticaret/büro, sağlık, taşımacılık, metal, belediye/genel işler ve tekstil işkollarında meydana geldi.

İŞÇİ ÖLÜMLERİNİN ŞEHİRLERE GÖRE DAĞILIMI

Hazırlanan rapora göre ağustos ayı işçi ölümlerinin şehirlere göre dağılımında; 13 işçi ölümüyle Manisa, ilk sırada yer alıyor.

Diğer şehirler ise sırasıyla:

11’er ölüm Samsun ve Şanlıurfa’da; 10’ar ölüm Ankara ve İstanbul’da; 9 ölüm Diyarbakır’da; 8’er ölüm Adana ve Antalya’da; 7 ölüm Gaziantep’te; 6 ölüm Bursa’da; 5’er ölüm Erzurum, Denizli, Hatay, İzmir, Ordu ve Tokat’ta; 4’er ölüm Ağrı, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya ve Tekirdağ’da; 3’er ölüm Eskişehir, Mersin, Muğla, Sakarya’da; 2’şer ölüm Aksaray, Artvin, Aydın, Bingöl, Edirne, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Karabük, Malatya, Mardin, Şırnak, Trabzon ve Van’da; 1’er ölüm Bayburt, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Isparta, Karaman, Kars, Kastamonu, Nevşehir, Sinop, Sivas, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak, Arnavutluk, Azerbaycan ve Sırbistan.

Editör: TE Bilişim