Manisa'da başta CHP olmak üzere, Manisa Barosu, Eğitim-İş Manisa Şubesi, Vatan Partisi Manisa Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manisa Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ve Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı alternatif yürüyüş ve çelenk sunma töreni ile kutladı. Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nun önünde toplanan siyasi parti ve sicil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, önde dev Türk Bayrağı ve Atatürk Portresi eşliğinde kortej halinde yürüyüşe başladı. Yürüyüşe CHP Manisa Milletvekili ve partinin 1. Sıra milletvekili adayı Özgür Özel ile CHP'nin Manisa'daki milletvekili adayları da katıldı. Yaklaşık 200 kişilik grup Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden ?Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından katılan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri alternatif olarak Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

TBMM YARA ALMIŞTIR
Siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri adına açıklamada bulunan ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci yaptı. Şube Başkanı Tahmilci, mevcut iktidarın yasama-yürütme ve yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ettiğinin altını çizerek, "Mevcut iktidar döneminde TBMM yara almıştır. AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadır. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı AKP iktidarı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet'in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız'' diye konuştu.

VALİ BEKTAŞ'A SERT SÖZLER
Şube başkanı Tahlimci'den sonra söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Vali Erdoğan Bektaş ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yüklendi. CHP'li vekil Özel yaptığı konuşmada, "Bugün burada eskiden olduğu gibi pek çok kuruluşun, partinin, sivil toplum örgütünün çelenkleri var. Hepimiz buradayız. Peki Manisa valiliği ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çelengi nerede? Diğer partilerin çelengi nerede? Bu nasıl bayram bu vali nerede? Sabahleyin program için saat 09.00'de Cumhuriyet Meydanı'na geldik. Sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelengi vardı ve kendiside çelengini koydu. İlçe belediye başkanı, milletvekili ve pek çok kurum ile kuruluşun temsilcisi törende vardı. Ancak bir ülkeyi ve devleti o şehirde temsil eden vali bey yoktu. Soruyoruz hangi önemli işiniz vardı da o törene katılmadınız. 23 Nisan törenine katılmayacak, saygı duruşunda bulunmayacak kadar devlet adamı ve devlet temsilcilerine sesleniyoruz. Herkese müjde veriyoruz. Seneye 23 Nisan 2016 günü burada meydanda vali olacak, bütün milletvekilleri olacak, belediye başkanları olacak, katılması herkes olacak ve bu tören eskiden olduğu gibi 10 binlerle yapacağız. Bu sene 7 Haziran gününde bu millet bir kez daha törenlerini yapmayanlara, Milli Egemenliğe gölge düşürenlere karşı bir kez daha yönetimi ele alacak, törenleri yapmayanları, yaptırmayanları cezalandıracaktır'' diye konuştu. Konuşmaların ardından alternatif çelenk sunma töreni sona erdi.
Editör: TE Bilişim