Türkiye Değişim Partisi Manisa İl Başkanı Hüseyin Surel, Mutlu ve Aslan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Surel, Manisa’da geçen hafta çiftçileri üzen bir depremin yaşandığını vurgulayarak, “Manisa’mızda geçen hafta bir deprem oldu. Ve yaklaşık 50-60 ev yıkıldı. Herhangi bir can kaybı yoktu. Çok şükür o yönden de içimiz rahat. Bu afet bizim bağlarda oldu. Yaklaşık olarak 60-70 tane o anda ama artçı depremlerle yani şuanda kesime giden bağcının makası vurduğunda dökülen üzümlerle bu devam etmekte. Özellikle deprem sigortası olmayan evlere kalkıp da elektrik suyu açmam derken bir insanın belki de onun evlatlarının geleceğini yok sayacak şekilde yönetimsizliği yapan buradaki idarecileri uyarıyorum. Hele ki bağ bozumu şenliği adı altında bağların bozulduğu bir yerde bir şenliği ben asla kabul etmiyorum. Bunların telafisinin bir an önce bizim çiftçimize uygulanmasını istiyoruz” dedi

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Teoman Mutlu ise doğal afetlerde ve depremlerde yapılacak olan bütün etkinliklerin iptal edilmesi gerektiğini kaydetti, vatandaşa saygı duymanın devletin ve onu yönetenlerin olmazsa olmaz kuralı olduğunu söyledi. Mutlu, Manisa’nın Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu, teknolojide ve beyaz eşyada çok farklı noktada bulunduğunu vurguladı. 

Toplumsal barış affı çağrısında bulunan Mutlu, “9 Nisan’dan beri Türkiye Değişim Partisi olarak yaklaşık 55’iun üzerinde ilin üzerinde yapmış olduğumuz açıklamalar var. Bu açıklamalar toplumsal barış affıyla alakalı. Toplumsal barış affı bizim için çok değerli ve çok kıymetli. Pandemi döneminde çok büyük hatalar yapıldı. Yargılamalarda farklı noktalara girildi. Ve binlerce, on binlerce mağdur olan vatandaşlarımız var, içeride yatıyor. 280 bin kapasiteli cezaevlerimizde maalesef şuan 340 binin üzerinde mahkumumuz var. Kader mahkumları var. Biz bunlar için gelin diyoruz, çağrıda bulunuyoruz. Toplumsal bir barış affı çıkaralım. Biz bunu siyaset malzemesi olarak kullanmıyoruz. Mağdur olan yurttaşlarımız için dışarıda evlatlar için, analar için bunun için istiyoruz. Her cezaevinin önüne giderek açıklamamızı yapıyoruz. Bunun için kapsam dışı kalması gereken konular var. Nedir bunlar birincisi terör suçuna bulaşmış olan mahkumlar, ikincisi uyuşturucu baronları ve devletimize karşı suç işleyen kişileri tabi ki affetmeyelim. Mağdur olan on binlerce vatandaşlarımızı affederek topluma kazandıralım. Manisa’dan da bunu dile getirmek istedim” dedi.

Seçimlerin yaklaştığını belirten Mutlu, ittifaklarla alakalı yol alındığını söyledi. Mutlu, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye’nin iki tane ittifak arasına sığınması gerektiğini düşünen bir parti değiliz. 6 tane parti diğer taraftan da 2 tane partiyle Türkiye yönetilmiyor. Daha dışarıda bir sürü partiler var. Demokratik Sol Parti ve Anavatan Partisi bizim partimizle birleşme karara aldı. Bu 2 parti bundan sonra bizim partimizin çatısı altında yollarına devam edecek. Bizlerde bu konuyla çok mutluyuz. Doğru Yol Partisinden bize çok sayıda katılanlar oldu. Türkiye Değişim Partisi bagajı boş olan bir partidir. Hiçbir şekilde korkumuz, çekincemiz yok. Allah’ın izniyle bizde iktidar olmayı hedefledik” dedi.

6’lı masayı eleştiren Mutlu, “6’lı masa 1,5 seneden beri koltuk kavgasında. Ve kim başkan olacak, senin adayın kim olacak, benim adayım kim olacak diye kavgalar ediyorlar. Maalesef bugüne kadar hiçbir somut adım atılmadı. 6’lı masanın her toplantısı artık altın günü gibi olmaya başladı. Altın günü yapar gibi toplantılar yapıyorlar.  Bu da vatandaşları kaygılandırıyor. Türkiye Değişim Partisi olarak şuan ittifak falan düşünmüyoruz. Biz vatandaşların tencerelerinin nasıl kaynadığını düşünüyoruz, EYT’lileri düşüyoruz, ağlayan anaları düşünüyoruz” diye konuştu. 

Editör: Onur Yılmaz