Galatasaray Kulübü’nün sonucunu merakla beklediği olağanüstü kongrede seçim sonuçları açıklandı. Sarı kırmızılı kulüpte son 4 sandıkta geriden gelerek öne geçen Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu’nu geride bırakarak ikinci kez başkan seçildi. Özbek daha önce 2015-2018 yılları arasında da Galatasaray’da başkanlık görevinde bulunmuştu.

22  Haziran 2021'de koltuğa oturan Burak Elmas ve ekibinin ibrasızlığı ve mahkeme süreçleri ile sarsılan sarı-kırmızılıların 103. dönem yönetiminin belirleneceği olağanüstü seçimli genel kurul, Galatasaray Lisesi'nde saat 10.00'da başladı.

İLK 20 SANDIKTA HAMAMCIOĞLU ÖNDEYDİ

Galatasaray’ın Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, Divan Kurulu Başkanı seçildi. Genel kurul üyeleri Dursun Özbek için kırmızı, Eşref Hamamcıoğlu için de sarı renkte basılan oy pusulalarını kullandı.

24 sandığın kurulduğu genel kurulda 4459 kişinin oy kullandığı açıklandı. Saat 15:19’da oy verme işlemi resmi olarak bitti. 15:22 itibariyle oylarına sayımına geçildi. İlk 20 sandıkta seçimi önde götüren Eşref Hamamcıoğlu 22. sandık açıldığında geriye düştü.

Editör: Onur Yılmaz