Le Parisien'in aktardığına göre, sanık otizmli çocuğunu tırmaladığı gerekçesiyle kediyi eziyet ederek öldürdüğünü itiraf etmişti. Mahkeme, bu suçlamalar doğrultusunda verdikleri cezayla birlikte, hayvan hakları savunucusu ve Nord Bölgesi Hayvanları Koruma Birliği Temsilcisi avukat Graziella Dode'un sosyal medyada "hayvan haklarının gelişimi" olarak değerlendirdiği tarihi bir karara imza attı.

Poitiers Üniversitesi Hukuk Profesörü Fabien Macrhadier, 20 Minutes gazetesine yaptığı açıklamada, mahkemenin hayvanı "bir kişi gibi değerlendirdiği" sembolik kararın, üreme ve tıbbi tedavi konularında hayvan haklarına ilişkin yöntemlerin sorgulanmasının önünü açabileceğine dikkat çekti.

Ancak, haberde belirtilmediği üzere, ölen kedi için belirlenen 100 euro'luk tazminatın nereye ödeneceği konusunda bilgi verilmedi. Hayvanseverler tarafından memnuniyetle karşılanan bu karar, hayvan hakları alanında bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Mayıs 2024 Burç Yorumları: Bu Ay Yıldızlar Hangi Haberleri Getiriyor? Mayıs 2024 Burç Yorumları: Bu Ay Yıldızlar Hangi Haberleri Getiriyor?

Editör: Diyar Aslan