Eskişehir'deki fırıncı esnafı, ekmek ve pideye yapılan zamların ardından ilginç bir çözüm önerisi sundu.

 ‘Geri dönüşümü anında nakde çevir’ sloganıyla poşetini getirene ekmeği ucuza satan fırıncı esnafı Oğuzkan Akbal, ekonomik değişimlere rağmen kampanyasını sürdürmeye devam ediyor.

Vatandaşlar, evlerinde bulunan poşetleri geri dönüştürerek çevre kirliliğini azaltmayı hedefleyen bir kampanya sayesinde, ekmek başına 1 TL indirim yapılmasıyla 8 TL'lik ekmekleri 7 TL'ye alabiliyor.

Müşteriler, her gün bu kampanyadan yararlanarak ekonomik açıdan tasarruf ederken, fırıncılar da vatandaşların talebi doğrultusunda maliyet fiyatına satış yapmayı sürdürüyor.

Pide 15 lira yerine 10 lira

3 fırın şubesinin işletmecisi Akbal, doğanın kirletilmesine yol açan poşet kullanımının azaltılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, 2 şubesinde normalde 15 lira olan pideleri 10 liradan satışa sunarak kampanyalarını genişletme çabası içinde.

“Kendi poşetiyle gelen vatandaşlarımıza ekmek başına 1 TL indirim yapıyoruz”

Oğuzkan Akbal, ‘Poşetini getirene ekmek 7 TL’ kampanyasıyla ilgili detayları anlatan Fırıncı Oğuzkan Akbal, şöyle konuştu:

Kampanyalarının çevre için önemli katkı sağladığını söyleyen Akbal, “Normalde bildiğiniz üzere ekmek 8 lira ama biz kendi poşetiyle gelen müşterilerimize indirim yapıyoruz. Bu arada kendi poşetiyle gelen derken yandan, manavdan veya marketten alınan sıfır kullanılmamış poşetten bahsetmiyoruz. Eski usul evinde bulunan veya eskilerin kullandığı fileler vardır, o tip kendi poşetiyle gelen vatandaşlarımıza ekmek başına 1 TL indirim yapıyoruz. Yani ekmeği 7 liraya almış oluyorlar. Bugün siz 8 liradan 5 tane ekmek alacak olsanız 40 lira ödeyeceğinize bize poşetinizle geldiğinizde 35 liraya almış oluyorsunuz. Tabii bunu aya vurduğunuz zaman da her gün 5 ekmek yiyen bir aileyi düşündüğümüzde 150 lira tasarrufu oluyor. Aynı zamanda da doğaya nereden baksanız 60-70 tane poşet daha az bırakmış oluyorlar. Bu da çevre için çok önemli bir katkı” dedi.

Kaynak: İHA