Ferdi Zeyrek’in ailesine taziye akını… Binlerce Manisalı Fatih Sergi Salonu’na geldi
Ferdi Zeyrek’in ailesine taziye akını… Binlerce Manisalı Fatih Sergi Salonu’na geldi
İçeriği Görüntüle

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinde geçirdiği talihsiz bir elektrik kazası sonucu 66 saat süren yaşam mücadelesini kaybederek bugün son yolculuğuna uğurlandı. On binlerce Manisalının katıldığı cenaze töreninin ardından, Başkan Zeyrek için taziye kabulüne başlandı ve Manisalılar taziye dileklerini iletmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

A W473444 01 800X533

Manisa, Cumhuriyet Meydanı'nda on binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen cenaze namazı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e veda etti. Cenaze namazının ardından Çatal Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanlığı'nda toprağa verilen Mimar Ferdi Zeyrek'in vefatı, tüm şehirde büyük üzüntüye neden oldu.

Başkan Zeyrek, 6 Haziran'da Yunusemre ilçesi Keçiliköy Mahallesi'ndeki evinde elektrik akımına kapılmıştı. Olay yerinde yapılan 70 dakikalık kalp masajıyla hayata döndürülen Zeyrek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi yoğun bakımında verdiği yaşam mücadelesini 9 Haziran saat 17.05'te, 66 saat sonra kaybetti.

A W473444 10 800X533

Taziye Kabulüne Yoğun Katılım

Manisa tarihinin en kalabalık cenaze törenlerinden birinin ardından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Fatih Sergi Salonu'nda Başkan Zeyrek için taziye kabulüne başlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşi Didem Özel, Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek ile birlikte Manisalıların ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşların taziyelerini kabul etti.

Her siyasi partiden milletvekili ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı taziyede, eşini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Nurcan Zeyrek'in oldukça bitkin olduğu ve ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Sandalyede oturarak taziyeleri kabul eden Nurcan Zeyrek'e en büyük desteği ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eşi Didem Özel verdi.

A W473444 02 800X533

Taziye kabulünün Fatih Sergi Salonu'nda üç gün boyunca devam edeceği öğrenildi. Manisalılar, Başkan Ferdi Zeyrek'e olan son görevlerini yerine getirmek ve ailesine başsağlığı dileklerini iletmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: İHA