Geçtiğimiz günlerde Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur ölümlü bir kazaya neden oldu. Bu talihsiz olayın ardından Eylem Tok kimdir sorusu sıkça araştırılmaya başlandı.

Türkiye’de yazar, şair, yönetmen ve senarist olarak tanınan Eylem Tok hakkında tüm merak edilenleri paylaştık. Yazarın kariyeri ve ailesi hakkında detaylar ilerleyen satırlarda…

Eylem Tok Kimdir 2

Eylem Tok Kimdir? Ne İş Yapıyor?

Eylem Tok kariyerini edebiyat ve sinema üzerine inşa eden bir yazardır. Şair, senarist ve yönetmen kimlikleriyle de tanınmaktadır. Çocukluğundan bu yana şiir yazan Tok kendini bir masalcı olarak tanımlamaktadır.

Eylem Tok 2016 yılında hem senaristliğini hem de yönetmenliği üstlendiği Sintiyapetra adlı sanat filmini yayınlamıştır. Bu film birçok film festivalinde gösterime girmiştir.

Eylem Tok ve ailesi İstanbul’da ikamet etmektedir. Eylem Tok’un eski eşi ise ünlü doktor Bülent Cihantimur’dur. Çiftin 16 yaşında Timur Cihantimur adında bir oğlu vardır.

Eylem Tok geçmişte de Destek Yayınları’nın kendisine açmış olduğu tazminat davasıyla gündeme gelmiştir. 2015 yılında Destek Yayınları’nın sahibi, kendisine hakaret içerikli mail attığı iddiasıyla Eylem Tok’tan şikayetçi olmuştur.

Eylem Tok Kitapları

Eylem Tok’un yayımlanmış 5 adet kitabı bulunmaktadır. Ancak yazarın henüz yayımlanmayan öykü, deneme, roman ve senaryoları olduğu bilinmektedir. Eylem Tok’un bazı eserleri hem Türkiye’de hem de ABD, Kanada ve İngiltere’de yayımlanmıştır.

Eylem Tok’un kitapları aşağıdaki gibidir:

·        Mihr

·        Allah’ın Piyonları

·        Noktalar

·        Acı Şeker

·        Dev ve Üç Cüceler

Eylem Tok Kimdir 4

Eylem Tok Neden Gündem Oldu?

Eylem Tok kimdir sorusunun bu denli merak edilmesinin nedeni oğlunun ölümlü bir kazaya karışması oldu. Oğlu Timur Cihantimur akşam saatlerinde ATV ile seyahat eden bir arkadaş grubuna ciple çarptı.

16 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz araba kullanması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Olay yerindeki diğer 4 kişi ise yaralandı.

Kazanın ardından Timur Cihantimur olay yerinden kaçtı. Annesi Eylem Tok ise oğlunu gece yarısı Mısır’a kaçırdı. İkilinin havalimanı kamerasında görüntüleri tespit edildi. Bu görüntülerin ardından Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Eylem Tok’un Açıklaması

Eylem Tok neden kaçtı sorularının ardından Tok, hakkında çıkan iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Eylem Tok’un açıklaması şu şekildedir:

Eylem Tok Kimdir 1

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ifadelerini almak üzere yakalama kararı çıkardı. Anne-oğul hakkında soruşturma halen devam etmektedir

Muhabir: Özkan Çelik