İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sağlayan bir platform olan Airbnb, ev sahiplerinin iç mekanlarda güvenlik kamerası kullanımını tamamen yasakladığını duyurdu Bu yasağın amacı, misafirlerin mahremiyetine öncelik vermek.

Yeni kural ne zaman yürürlüğe girecek?

Bu yeni düzenleme, uygulamanın bulunduğu tüm ülkeler için geçerli olacak ve 30 Nisan'da yürürlüğe girecek. Kamera kullanan ev sahipleri, bu tarihten sonra şikayet edilebilecekler.

Airbnb, ilgili ev sahiplerinin hesaplarını silme gibi cezalarla ilgili incelemeler yapacak. Airbnb'de evini kiralayanlar, dış mekanlarda kamera kullanmaya devam edebilecekler ancak bu konuda da yeni kurallar geçerli olacak.

Ev sahibi dış mekanda kamera kullanıyorsa, misafire kameranın varlığını ve yerini belirtmek zorunda olacak. Dış mekan kameralarının içeriye bakması veya mahremiyet gerektiren dış mekanlara (örneğin, sauna veya havuz gibi) kamera yerleştirilmesi yasaklanacaktır.

Airbnb, bu yeni yaptırımları, geçmişte misafirlerin kaldıkları yerde gizli kameralar bulduklarını iddia etmeleri gibi şikayetler nedeniyle yürürlüğe koyacaklarını belirtti.

Kaynak: AA