Mayıs 2024'te konut kredisi faiz oranları netleşti. En düşük faiz oranı yüzde 3,05 olarak belirlendi. Bugün 120 aylık vadeli 2 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyen birinin aylık ödemesi gereken taksit miktarı 62.704 TL olarak hesaplandı. Türkiye'de asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu düşünüldüğünde, aylık 62 bin TL'nin üzerindeki bir taksit tutarını karşılamak neredeyse imkânsız. Durum böyleyken ev satışları neredeyse durma noktasına gelince, elinde nakiti olanlar krizi fırsata çevirdi.

Cebinizde nakit paranız var… Milyonluk bir daire beğendiniz. Ev sahibiyle sıkı bir pazarlığına girdiğinizde alacağınız sonuçlar ne olur? Show Haber’e konuşan emlakçılar bunun yanıtını size veriyor.

Emlakçı Hikmet Koçyiğit, Show Haber'e yaptığı açıklamada, şu anda nakit olarak 5 milyon TL'lik bir daireyi 4 milyon TL'ye de almanın mümkün olduğunu belirtti.

Abdurrahman Yeşiltaş isimli bir diğer emlakçı da, nakit parası olanların ev sahipleriyle sıkı bir pazarlık yapabileceklerini ifade etti.

Haberlere göre, ev satışlarında yapılan pazarlık, alıcıya yaklaşık olarak yüzde 20'lik bir avantaj sağlayabilir.

Satışlarda takas dönemi

Daire sahipleri ve alıcılar, takas yöntemine de ilgi göstermeye başladılar. Bazı alıcılar, ev karşılığında araçlarını ve ek olarak bir miktar nakit para sunarak tekliflerde bulunuyorlar.

İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur? İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur?

Kaynak: Haber Merkezi