Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan eski milli futbolcu Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti.

Ersen Martin Neden Öldü?

Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli takımlarda forma giyen Martin, 10 Mart'ta aort yırtılması nedeniyle ameliyat edilmiş ve uzun süredir tedavi görüyordu.

Ersen Martin’in Türk Futboluna Katkıları

Futbol kariyerine Almanya'da başlayan ve Türkiye'de birçok farklı kulüpte forma giyen Ersen Martin'in hayatı ve başarıları sporseverler tarafından takdirle anıldı. Martin'in kulüp kariyerinde 371 resmi maça çıkıp 101 gol atmış olması ve milli takımda da forma giymiş olması, Türk futboluna katkılarıyla hatırlanmasını sağladı. Ersen Martin'in ani vefatı üzerine, spor camiasından başsağlığı mesajları art arda geldi ve futbol dünyası büyük bir kayıp yaşadı

Ersen Martin Kimdir?

Ersen Martin, 23 Mayıs 1979'da Almanya'da doğmuş ve Türk futboluna önemli katkılar sağlamış bir futbolcudur.

Kariyerine Nürnberg altyapısında başlayan Martin, daha sonra profesyonel kariyerine 1999 yazında Beşiktaş'a transfer olarak adım atmıştır. Beşiktaş'ta oynadığı dönemde 2000/2001 sezonunu Siirt Jetpa'da kiralık olarak geçirmiştir.

2001/2002 sezonunda Göztepe'ye transfer olan Martin, ardından Denizlispor ve Ankaraspor gibi Türk takımlarında forma giymiştir. 2006 yazında ise Trabzonspor'a imza atmış ve daha sonra İspanya'nın Recreativo Huelva takımına transfer olmuştur. İspanya'da iki sezon geçirdikten sonra Sivasspor'a dönmüştür.

Kariyeri boyunca Manisaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği gibi takımlarda da forma giyen Martin, 2013 yılında Eyüpspor'da futbolculuk kariyerini sonlandırmıştır. Toplamda 371 resmi maça çıkıp 101 gol atan ve 27 asist yapmayı başaran Martin, Türk futbolunda önemli bir iz bırakmıştır.

İki ekip arasında sinirler gerildi! İki ekip arasında sinirler gerildi!

Milli takım kariyerine 2004 yılında adım atan Ersen Martin, A Milli formayı 3 maçta giymiş ancak milli formayla gol sevinci yaşayamamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi