TRT’den Sorumlu Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Karakoyunlu'nun vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Yılmaz Karakoyunlu Kimdir?

Yılmaz Karakoyunlu, 26 Nisan 1936 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir yazardır ve aynı zamanda devlet ve siyaset adamıdır. Eğitim hayatına Vezneciler Altıncı İlkokulu'nda başlamış, ardından Pertevniyal Lisesi orta kısmını tamamlamıştır. Daha sonra Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'ni bitirmiştir. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur.

Siyasi kariyeri Aralık 1995 ve Nisan 1999 genel seçimlerinde Anavatan Partisi (ANAP) listesinden İstanbul Milletvekili olarak seçilmesiyle başlamıştır. 2002 seçimlerine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) parlamenter olarak görev yapmıştır. Bu süre içerisinde Özelleştirme İdaresi ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'ndan (TRT) sorumlu Devlet Bakanlığı, Hükümet Sözcülüğü, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir.

Kaynak: Özkan Çelik