Türk tasarımcı ve organizatör Erkan Özerman, 86 yaşında ve bir süredir hastalıkla mücadele ediyordu. Bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Erkan Özerman'ın vefatı Film-San Vakfı tarafından duyuruldu. Vakıf açıklamasında, "Film-San Vakfı'nın kurucularından organizatör Erkan Özerman’a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

Erkan Özerman Neden Öldü?

Pankreas kanseri tekrar nükseden ve karaciğerine yayılan Erkan Özerman, durumu bir programa konuk olduğunda şans eseri öğrenmişti. Özerman, "Hayatımın sonunu yaşıyorum" diyerek mücadele ettiği hastalığı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Erkan Özerman Kimdir?

Erkan Özerman, İstanbul'da 1938 yılında doğdu. Galatasaray Lisesi mezunu olan Özerman, eğitimini Université Paris VIII Sosyoloji Fakültesi ve Paris Siyasal Okulu'nda tamamladı. Kariyerinde çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro eleştirmenliği, magazin yazarlığı yapmıştır.

Eğlence sektöründe önemli gece kulübü ve diskoteklerin kurucusu olan Özerman, aynı zamanda Ankara Radyosu'nda eğlence programları direktörlüğü yapmıştır. 1976'da 1. Uluslararası İstanbul Pop Müzik Festivali Başkanlığı, 1979'da Fransız-Türk Dostluk Derneği Başkanlığı, 1989'da Best Model of Turkey ve Best Model of the World Kurucu Başkanlığı, 2001'de ise Sportif Salon Dansları Derneği Kurucu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 

Kaynak: Haber Merkezi