14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere yaklaştıkça kulisler de hareketlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i geçireceği iddia edildi.

İddiaların ardından Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Mehmet Bey'in gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi değerli bir arkadaşımız. Sık görüştüğümüz değerli bir kardeşimiz. Normal bir gündem. Aday olacak mı diye merak ediyorsunuz. Siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. İş dünyasında da yürüttüğü işler var. Mehmet Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın beyan ettiği her konuda hazır olduğu, her türlü katkıyı vereceğini bir kere daha ifade etti. Bugünkü görüşme aynı zamanda 'Ben cumhurbaşkanımızın politikaları konusunda destek verme ve hazırım' dediği bir çerçevede oldu. Görüşme yapıldı, kendisi aktif siyaseti arzu etseydi partimizin tüm mekanizmaları açıktır. Bakanlık teklif edildi gibi somutlaştırılan bir konu yok. İş dünyası ve çeşitli danışma kurullarında önemli görevleri var. Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Bahçeli'nin görüşmesi sürpriz değil. Daha sıkı görüşecekler. Seçim sürecinde değerlendirilmesi gereken çok konu oluyor. Geçen de Sayın Destici geldi." dedi. SONDAKİKA

Editör: Onur Yılmaz