Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yıkılan Pentapark Apartmanı'ndaki enkaz çalışmaları sırasında moloz yığınları arasında bir çanta fark edildi.

Çantayı açan operatör ve işçiler onlarca altın kemer gördü. Toplam 78 kilo ağırlığındaki altınlar, çantalara bölünerek yerleştirildi. Çanta daha sonra polis ekipleri tarafından tutanakla teslim alınarak Emniyet'e götürüldü. Çantadan çıkan altın kemerlerin her birinin 10 bin dolar (yaklaşık 190 bin lira) değerinde olduğu belirlendi.

Altınların Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu A.Z'ye ait olduğu iddia edildi. Depremde hayatını kaybettiği öğrenilen Z.'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuyumculara altın verdiği ileri sürüldü.

Fakat haberlerin ardından aileye ait kuyumculuk işletmesinin sosyal medya hesaplarından altınların kendilerine ait olduğuna dair haberleri yalanladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Çeşitli haber sitelerinde ve görsel medyada yapılan, Sayın M.A.Z. Bey'in hayatını kaybetmesi ve 78 kilo altın bulunması ile ilgili haberler tamamen gerçek dışı ve asılsızdır. Bu paylaşım M. A. Z. beyin şahsi isteğidir. Kamuoyunun bilgisine" denildi.  CUMHURİYET

Editör: Nuray Bozkurt