Manisa Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte, Kent Park’ta engelli bireyleri ve çocukları sporla buluşturdu. Aşık Veysel Görme Engelliler Spor Kulübü ve İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleşen organizasyon, spor branşlarından eğlenceye uzanan dolu dolu bir programla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Futbol, basketbol, voleybol, bisiklet ve judo gibi farklı spor dallarında performans sergileyen engelli bireyler, hem fiziksel becerilerini geliştirdi hem de toplumsal farkındalık oluşturacak etkinliklerde yer aldı. Sporun yanı sıra sihirbazlık gösterileri, müzik ve dans etkinlikleriyle renklenen organizasyonda katılımcılar aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi.
Farkındalık Stantları Açıldı
Etkinlik alanında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Manisa Otizm Derneği, Spina Bifida Manisa Temsilciliği, Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği gibi birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu bilgilendirme stantları açarak ziyaretçilere engellilik konusunda farkındalık oluşturdu.
“Engelsiz Bir Manisa İçin Çalışıyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Projeler ve Gençlik Spor Müdürü Müjde Günderen ile Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Gülşah Hakyol, etkinliğin amacının engelli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını desteklemek ve toplumsal duyarlılığı artırmak olduğunu belirterek, “Engelsiz bir kent için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
“Bağımsız Yaşam İçin Sporla Güçleniyorlar”
Aşık Veysel Spor Kulübü Antrenörü Mert Üzel, kulüplerinde görme engelli bireylere spor eğitimi verdiklerini belirterek, “Spor sayesinde hem fiziksel hem de ruhsal olarak güçleniyorlar. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Katılımcılardan Yoğun İlgi
Etkinliğe serebral palsi tanılı 13 yaşındaki oğlu ile katılan Selma Çelikkaya ise organizasyonun kendileri için büyük moral kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bu tür etkinlikler bizi çok mutlu ediyor. Başkanımız Ferdi Zeyrek’e ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederiz” dedi.
Judo sporcusu Ahmet Baldır da sporun kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Görme engelli olduktan sonra dövüş sporlarına yöneldim. Judoda Türkiye şampiyonlukları kazandım. Bu etkinlikler hem motivasyon hem de farkındalık açısından çok değerli” diye konuştu.