Depremin en büyük hasar verdiği ve yerle bir ettiği Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Kimi zaman rehber, kimi zaman destekçi, kimi zaman dert dinleyen moral dağıtan pedagog gibi görev yapıyor

             Ahmet ÜNSAL/Manisa

Omurilik felçli olarak dünyaya gelen 28 yaşındaki Manisalı Paralimpik yüzücü Mehmet İleru, tüm zorluklara meydan okuyarak eğitimlerini başarılı şekilde tamamlayarak Adalet Bakanlığı bünyesinde işe başladı. Bugüne kadar birçok STK‘da görev alan engelli Mehmet İleru, 6 Şubat’ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık üssü olan 7,7 ile 7,6’lık depremlerin hemen ardından Manisa’da kurulan AFAD Koordinasyon merkezlerine gelerek buradaki paketleme çalışmalarına katkı sağladı. İleru, deprem bölgesinde gönüllü görev yapmak için görev yaptığı Manisa Adliyesi’nden yıllık izin alarak bulduğu ilk araçla depremin en şiddetli hissedildiği Hatay bölgesine gitti.

   Manisa’da Toplum Gönüllüleri Vakfı Gönüllüsü olan Mehmet İleru, depremin en büyük hasar verdiği ve yerle bir ettiği Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Kimi zaman rehber, kimi zaman destekçi, kimi zaman dert dinleyen moral dağıtan pedagog gibi görev yapıyor.

YAŞAMI MÜCADELELERLE DOLU BUGÜNE KADAR 18 AMELİYAT GEÇİRDİ

Çocuk yaşta yakalandığı omurilik felci geçiren Mehmet İleru’nun hayatını derinden etkiledi. Belinden ve ayaklarından tam 18 ameliyat geçirdi. Ancak ihtiyacı olanların yardımına koşmak için hiçbir zaman tereddüt etmedi. Depremi öğrenir öğrenmez Manisa’dan kalkıp soluğu Hatay’da aldı. Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri ile birlikte Hatay’da yardımda bulunuyor, destek oluyor. İleru, değneklerine aldırmadan depremin açtığı yaralara merhem olmak için çalışıyor.

“BEN SADECE 1200 GÖNÜLÜDEN BİRİYİM”

Yüzlerce gönüllü ile birlikte deprem bölgesinde bulunduklarını kaydeden İleru, “Depremin ilk anından itibaren buraya gelen 1200 gönüllüden biriyim. Burada depremzedelere yardımcı olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Koordinasyonu kolaylaştırmak için mücadele ediyoruz. 10 gündür buradayız. Antakyalı depremzedelerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Nef Vakfı’yla beraber 15’e yakın sivil toplum kuruluşuyla buradayız. Depremin etkilediği bütün illerde Afet Platformu’nun depoları var. Buralarda da gönüllüler aktif bir şekilde sahada çalışıyor” dedi.  

“YARDIMIN KÜÇÜĞÜ BÜYÜĞÜ YOK ÖNEMLİ OLAN YARALARIN BİRAN ÖNCE SARILMASIDIR”

Manisa Su Sporları Kulübünün yüzücü sporcusu olan Mehmet İleru, engeline rağmen buraya gönüllü olarak geldiğini dile getirerek, “Kimi burada yazılımla alakalı yardımcı oluyor, kimi arabasıyla yardımcı oluyor. Kimi bedenen kimi de zihnen yardımcı oluyor. Yardımın küçüğü büyüğü yok, önemli olan yaraların bir an önce sarılmasıdır. Ben açıkçası burada zihnen yardımcı oluyorum arkadaşlarıma. Bedenen kendim yettiğim kadar oluyorum.” dedi.

“DEPREMZEDELERE SICAK ÇAY VERMEK BİLE GÜZEL BİR DUYGU”

Çay dağıtarak yorgunluğunu giderdiğini söyleyen İleru, “Zorlanıyorum. Ama normalde tekerlekli sandalyeyi maraton koşarken kullanıyordum. Burada revirde geçici olarak yorulduğumda oturarak buradaki arkadaşlara çay dağıtıyorum. Depremzedelere sıcak çay vererek onların boğazlarını ısıtıyor olmak bile güzel bir duygu. Yorgunluğumu o şekilde atıyorum. Çalışılırken toz oluyor o tozu atmak için su atıyorum oturuyorum tekerlekli sandalye ile” diye konuştu.

“DEPREMZEDELERİN VERİLERİNİ TUTABİLMEK BENİM İÇİN SEVİNDİRİCİ”

Mehmet İleru ihtiyaç listesi hazırlamanın yanı sıra depremzedelere de gönüllülere destek oluyor. İleru, “Ağır kolileri kaldırıp indiremiyorum ama gönülle veri tabanı işleme, çadır kente giriş kartlarını ya da burada gönüllülere depremzedelere yemek, çay, çorbanın dağıtılması yani oturarak yapabileceğim işler var.” dedi. Engelli Mehmet, elinden geldikçe afetzedelere yardımını sürdürmek istiyor. Ayrıca İleru, Manisa’da görev yaptığı Cumhuriyet Başsavcılığının izin verdiği sürece deprem bölgesinde gönüllü olarak görevini sürdürmek istediğini belirtti…

Editör: Onur Yılmaz