Vestel eleman arıyor! Vestel eleman arıyor!

Hükümet tarafından emekli maaşlarına yönelik gerçekleştirilen yüzde 37.57'lik zam düzenlemesi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin e-Devlet üzerinden yeni maaşlarını görmelerine olanak tanıdı. Emekliler, e-Devlet uygulamasında yer alan 4-A emekli aylığı bölümünden, ek ödemelerle birlikte yeni maaşlarını öğrenebiliyorlar.
17 Ocak'tan itibaren bu yeni maaşlarını çekebilecek olan emekliler, olası ek zamların bir sonraki maaşlarına yansıtılacağını veya arada ek ödeme olarak alabileceklerini bilmelidirler. Ekonomim'den Hüseyin Gökçe'nin araştırmasına göre, maaşı 8 bin 700 lira olan bir emeklinin yeni maaşı 11 bin 868 liraya çıkarken, 16 bin 600 lira alan bir emeklinin maaşı 22 bin 841 liraya yükseldi.
E-Devlet'te görülen bilgiler, kök maaşı daha düşük olan ve 7500 liraya tamamlanan emeklilerin yeni maaşlarını da içeriyor. Bu kapsamda, 7 bin 358 lira maaş alan bir emeklinin yeni maaşı 10 bin 123 lira olarak görünüyor.
Hükümetin SGK ve Bağ-Kur emekli zamlarında iyileştirme yapma çalışmalarının ise Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Bu çalışmaların sonucunda işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranının artırılması bekleniyor. Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi