Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, uygulanan beyin çipi implantının iyileşme sürecinin olumlu seyrettiğini ve elde edilen ilk sonuçların umut verici olduğunu belirtti.

Neuralink'in ilk ürünü olan "Telepati"nin tanıtımını yapan Musk, bu çip sayesinde kullanıcıların sadece düşünerek telefon, bilgisayar ve diğer cihazları kontrol edebileceklerini ifade etti. Musk, özellikle uzuv kullanma yetisini kaybetmiş bireylerin bu teknoloji aracılığıyla iletişim kurma kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Neuralink'in beyin çipi projesinin insanlar üzerinde deneme aşamasına geçebilmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay alındığı belirtilmişti. Maymunlar üzerinde yapılan testlerde beyin sinyallerinin başarıyla çözümlenerek cihazlara aktarılabildiği gözlemlenmişti.

2016 yılında Elon Musk ve bir grup mühendis tarafından kurulan Neuralink, mikroçiplerin beyne yerleştirilmesi aracılığıyla nörolojik rahatsızlıkların tedavisini ve engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyor.

Kaynak: Haber merkezi