Manisa Ticaret ve Odası'nın Nisan ayı olağan toplantısına Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Dr.Mehmet Akyol konuk oldu. TÜİK Bölge Müdürü Akyol, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine toplantının sonunda Manisa'nın istatistiki bilgileri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.Nisan ayı Meclis Toplantısında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, odanın yapmış olduğu faaliyetleri ve yapacağı çalışmalar hakkında meclise bilgi verdi. Son derece yoğun gündemin yer aldığı bir ayı geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Erbil, "8 Nisan ?da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde gerçekleşen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldık. Burada Başbakanımıza ve bakanlarımıza tüm ilçe oda ve borsa başkanlarımız ile istişare ederek belirlediğimiz Manisa'nın 3 temel sorununu direkt olarak anlattık. 475. Mesir Festivalimiz dolayısıyla Manisa' da bulunan yabancı misyon ve delegasyon için bir Manisa Tanıtımı toplantısı düzenledik. Kendilerine ilçelerimiz ile birlikte bir bütün olarak Manisa'mızı ve Manisa'mızın yatırım ortamı hakkında bilgiler verdik. Hem onlar hem de bizler açısından
son derece verimli geçen toplantının önümüzdeki günlerde o ülkeler ile odamız arasında iş münasebetlerinin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.


MANİSA STANDI AÇILACAK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde 1-2 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Mali Genel Kurulu öncesinde Manisa Ticaret Borsası ile birlikte Manisa Standı açılacağını belirten Başkan Erbil, "71. Mali Kurulda Ticaret Borsası ile ortaklaşa açacağımız standımızda Türkiye'nin dört bir yanından gelen genel kurul üyelerine Manisa ürünlerini ikram edip, Manisa'mızı ve Odamızı tanıtacağız. Daha sonra 9-13 Mayıs tarihleri arasında Odamızı ziyaret eden Makedonya Yatırım Bakanının daveti üzerine Kosova ve Makedonya' ya iş ve inceleme gezisi yapacağız. Tunus Büyükelçisi ve Tunus Yatırım Ajansı Yetkililerin Odamıza gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında yaptıkları davet üzerine ise 18-23 Mayıs tarihleri arasında Tunus' a İş ve inceleme Gezisi düzenlemiş bulunuyoruz" diye konuştu.


HER ŞEY SEÇİME ENDEKSLENDİ
Konuşmasının son bölümünde dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelere değinen Başkan Erbil, "Malumunuz artık ülke gündemi seçim. Herkes ve her şey seçime endekslendi. Çok defa, farklı seçim ve referandumlarla sandığa gittik. Bu seçimden sonra inşallah 4 yıl sandık yok. Çalışmak, üretmek ve kalkınmak var. Gerek Ortadoğu, gerek Rusya, gerekse Kuzey Afrika coğrafyalarında hala sıkıntı ve savaşlar devam ediyor. Ülkemiz dış ticareti için çok önemli olan bu coğrafyalara huzur ve demokrasinin gelmesi devlet otoritelerinin yeniden egemen olması bizlerin ivmelenmesine şüphesiz katkıda bulunacaktır. Para dünyanın en korkak materyalidir. Demokrasi ister, hukuk ister, güven ister. Belirsizlik ve barut kokusunda hiç hoşlanmaz. Orta gelir kuşağından çıkıp kişi başı Milli Gelirimizin 18 Bin dolar seviyesinin üzerine çıkması için gereken 400 milyar doları ancak bu ortamların sağlandığı bir Türkiye üretebilir ve yurt dışından çekebilir" dedi.


TAHSİLAT MAKBUZU HEDİYE ETTİ
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Nisan ayı Meclis Toplantısına konuk olan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerine hazırlamış olduğu sunumla Manisa'nın nüfus, eğitim, turizm, sağlık, istihdam, ekonomi, tarım ve hayvancılık ile ilgili istatistiki bilgileri verdi. Sunumun sonunda ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Meclis Başkanı Hayati Dolman, günün anısına 1917 yılında odaya kayıt olmuş üyeye verilen tarihi değeri olan tahsilat makbuzunu hediye etti.
Editör: TE Bilişim