Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Bundan sonra önemli olan kilogram başı 1,10 TL olan primin zamanında pamuk çiftçimizin hesabına yatmasıdır” dedi.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin pamukta kilogram başına verilen prim desteğinin 1,10 TL olarak açıklamasını değerlendirdi.

“PRİMLERİN ÖDEMESİ ZAMANINDA YAPILMALI”

Geçtiğimiz yıllara göre yüzde 37,5’luk bir artışın sağlandığını ifade eden Başkan Yalvaç, "Salihli Ziraat Odası olarak bizler pamukta kilogram başına verilecek prim ödemesinin 1,5 TL olması gerektiğini talep etmiştik. 16 Ekim 2020 günü Tarım ve Orman Bakanımız pamukta kilogram başı son 3 yıldan beri 0,80 kuruş olan prim fiyatını 1 TL 10 kuruş olarak açıkladı. Yani, yüzde 37,5 artış sağlandı. Bu konuda biz Salihli Ziraat Odası olarak birçok pamuk üreticimizi ziyaret ederek prim konusunda çalışma yaptığımızı, TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'a bilgi vererek, zaman zaman video konferans yaparak pamuk çiftçisinin fiyat ve prim konusundaki sıkıntılarını anlattık. Bundan sonra önemli olan kilogram başı 1,10 TL olan primin zamanında pamuk çiftçimizin hesabına yatmasıdır” dedi.

“PRİM DESTEĞİ ÖNCE AÇIKLANIRSA PAMUK EKİMİ ARTAR”

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ovamızın en önemli lokomotif ürünü olan ve diğer tüm ürünlerin fiyatlarının belirlenmesinde en etken ürün olan pamuğun daha fazla ekilip biçilmesi için primlerin çiftçimizin pamuğu ekmeden önce belirlenmesi sayesinde bizler inanıyoruz ki pamuk ekimi çok daha fazla olacaktır. Bu primin belirlenmesinde emeği geçen Ulusal Pamuk Konseyi'ndeki yetkililere, Borsalarımıza ve TZOB'a ve Başkanı Şemsi Bayraktar'a teşekkür ederiz”

Editör: TE Bilişim