Manisa’da günden güne gelişen Manisa Tenkokent, milli savunma sanayimiz olan ASELSAN’ın da dikkatini çekti. ASELSAN, Manisa Teknokent’te savunma sanayi tedarikçiliği konusunda üs oluşturmaya kararlı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa Teknokent Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş birkaç gün önce ASELSAN’ın radar grubu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aktaş, “Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bu projede amaçlanan kapasiteler elde edilmiş olacak. Türk savunma sanayine üniversitemiz, teknoloji geliştirme bölümümüz ve onun bağlı ortağı Manisa Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Manisa Teknokent Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve Vestel iş birliğinde Vestel ArGeTa (Araştırma, Geliştirme ve Tasarım) Merkezi açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Manisa Teknokent’te büyüklü küçüklü 85 firmaya hizmet verildiğini ifade eden Aktaş, “Herkesin buradan faydalanabileceği bir ortak kullanım kapasitesi oluşturmak istiyoruz. Teknoloji geliştirme bölgesinin son geldiği duruma rakamsal açıdan baktığımızda 85 civarında firmamız var. Vestel gibi büyük firmalarımızın yanında küçük firmalarımız da var. 2017’de şirketlerimiz 25 milyon ciro üretirken 2018 ciro rakamımız 98 milyon. Bu kadar hızlı büyüyen bir teknoloji geliştirme bölgesi ülkemizde yok. 30 milyon ihracatımız var.” dedi.

“ASELSAN TEKNOKEN'TE ÖNEM VERİYOR”

Manisa Teknokent bünyesinde Arge’si yapılan prototiplerden 6-7 tanesinin seri üretime geçebileceğini ifade eden Aktaş, ekonomik duruma göre bazılarının bu yıl, bazılarının da önümüzdeki yıl içerisinde üretime geçeceğini bildirdi.

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum Manisa’mızın istihdamına da ihracatına da büyük değer katacak. Şu ana kadar geldiğimiz nokta, hayallerimizin yüzde 35’i. Bundan sonrası şehir açısından da geleceğimiz açısından da yeni bir vizyon inşa etmemiz gereken bir süreç. Zafer Kalkınma Ajansı’yla imzalanan bir savunma sanayi projesi var. Türkiye’de örnek bir savunma sanayi tedarikçisi zincirinin rasyonel iş bölümü açısından önemli bir model olacak bir proje. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde çok önemli bir görüşme yaptık. ASELSAN’ın radar grubuyla teknik anlamda orta düzeyde. Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bu projede amaçlanan kapasiteler elde edilmiş olacak. Türk savunma sanayine üniversitemiz, teknoloji geliştirme bölümümüz ve onun bağlı ortağı Manisa Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. hizmet vermeye başlayacak.”

“MANİSA ASELSAN’IN TEDARİKÇİ ÜSSÜ OLACAK”

Geçtiğimiz aylarda Manisa’ya gelen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün’ün Teknokent’le özel olarak ilgilendiğini söyleyen Aktaş, konuşmasının sonunda şunları aktardı: “Geldiğinde yaklaşık 27 firmamızla ASELSAN ile birlikte bir tedarikçi toplantıları organize ettik. Hemen ardından yine önceden planladığımız, ileride kuracağımız savunma sanayi kümesindeki potansiyel adaylarla ilgili çok ciddi bir eğitim verdik. Bu eğitim sürecimiz danışmanlık da içeriyor. Bu da tamamlanmak üzere. Bundan sonra şunu yapmamız gerekiyor. Ekosistem denilen hususun belli unsurları arasındaki bağlantılar kurulmuş durumda. Fakat eksik bağlantıların da tamamlanması lazım. Rekabet olması gerekiyor. Şehirlerimiz rekabetçi olmalı. Ülkemiz rekabetçi olmalı. Bizim bundan sonra Manisa vizyonu olarak, dijital dönüşüm çağını da göz önünde bulundurarak dünyadaki yenilikçi kapasiteye nasıl ulaşacağımız olmalı.”

Editör: TE Bilişim