Ahmet ÜNSAL/Manisa

Geçtiğimiz ay okul öncesi ve 1. Sınıflar yüz yüze eğitim öğretime başlamasının ardından bu kezde 2-3-4. Sınıflar yüz yüze eğitime merhaba derken Manisa’da bulunan Suphi Egemen ilkokulunda öğrenciler davul zurna eşliğinde yüz yüze eğitime başladı.

   Manisa’da pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim başladı. Öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske takarak ders başı yaptı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nda davul zurna ekibiyle karşılanan öğrenciler eğitime merhaba dedi. Pandemi döneminde okulların kapalı olmasından dolayı öğrencilere okulların açılacağı ilk gün davul zurnayla okula başlayacakları sözünü veren Okul Müdürü Evra Seda Satan, okullar açılınca sözünü yerine getirdi. Davul zurna ekibi okulun bahçesinde birbirinden güzel parçalar çalarken, öğrenciler başta olmak üzere Okul Müdürü ve öğretmenler doyasıya eğlendi. Veliler ise okul dışından alkışlarıyla destek verdi.

Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, “Tüm kademlerde eğitim öğretime geçtiğimiz ilk günümüz. Geçtiğimiz mart ayından beri bugün için sabırsızlanıyoruz. Öğrencilere vermiş olduğum bir söz vardı.  Okulların açıldığı ilk gün çocukları davul zurnayla karşılayacağımı söylemiştim.  Her sözümü tuttuğum gibi bu sözümü de tutmak istedim. Hep birlikte dışarıda velilerimiz içeride öğrencilerimizle birlikte eğleniyoruz. Okulların açıldığı ilk günü kutluyoruz. Okulda 486 öğrencimiz var.  Okulu 4’e böldük. Sabahçı iki gurubumuz var. 1’inci ve 2’inci sınıflarımız sabahtan geliyor. 3 ve 4’üncü sınıflarımız da öğleden sonra geliyor. Sabahçı gruplarımızda teneffüslerde çakışmamaları adına zaman farkıyla okula alıyoruz. Sabah 08.40’da 2’inci sınıflarımız başlıyor. Saat sabah 09.00’da 1’inci sınıflarımız başladığı için çakışmıyorlar.  Birbirlerini görmeden okulu kullanıyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim