Manisa’da Eğitim-Bir-Sen’in iki şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Genişletilmiş İl Divanı Toplantısı, geniş katılımla gerçekleşti. Eğitim gündemine dair önemli mesajların paylaşıldığı buluşmada, sahadan gelen sorunlar ve çözüm önerileri tek tek ele alındı.

Manisa’da Genişletilmiş İl Divanı bir araya geldi

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube ile 2 No’lu Şube’nin ortak organizasyonunda gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Divanı Toplantısı, Manisa Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlendi. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından şube başkanlarının selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, önceki dönem şube başkanları Halil Kallat ve Mehmet Emin Sofuoğlu ile çok sayıda sendika temsilcisi katıldı.

Konuşmalarda gündem: Eğitimde sorunlar ve beklentiler

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, konuşmasında eğitim camiasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Eğitimde kalite, öğretmenlerin çalışma koşulları ve güncel mevzuat konularına değinen Öner, sahada yaşanan sorunların çözümü için sendikanın yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti.

Öner, öğretmenlerin beklentileri, eğitim yatırımları ve teşkilatların güçlendirilmesi üzerine de bilgilendirmeler yaptı.

Şube başkanları: “Birlikte daha güçlü bir teşkilat”

Programda söz alan Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav, Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Bilal Elbir ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Gönül Çiftçioğlu, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Selamlama konuşmalarında, eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve teşkilat yapısının güçlendirilmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

Sahadan gelen sorunlar masaya yatırıldı

Toplantının önemli başlıklarından biri de sahadan gelen sorunların, görüşlerin ve önerilerin değerlendirilmesi oldu.

Mesut Öner, kendisine iletilen problemlere ilişkin açıklamalarda bulunarak çözüm sürecine dair yol haritasını paylaştı. Bu bölümde özellikle öğretmenlerin yaşadığı idari sıkıntılar, okul yöneticilerinin talepleri ve yeni eğitim politikalarının etkileri ele alındı.

Programın sonunda Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek başta Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: İHA