Taste Atlas internet sitesinin dünyanın en iyi yemekleri listesinde Türkiye'den yöresel tarifler kendine yer buldu. Türk mutfağının eşsiz tatlarının dünya çapında tanınırlığı, Türk lezzetlerinin zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

DÜNYANIN EN İYİ 10 YEMEĞİ

Taste Atlas'ın dünyanın en iyi yemekleri belirlendi haberine göre, dünyanın en lezzetli 10 yemeği şöyle sıralanıyor:

MANTI, TÜRKİYE: Baharatlı kıyma harcı ve soğanla doldurulan mantının üzerine genellikle yoğurt ve sarımsak sosu eklenir. Kökeni, 13. yüzyılda göçebe Türk kavimlerine kadar uzanır.

CARNITAS, MEKSİKA: "Küçük etler" anlamına gelen Carnitas, Meksika'nın Michoacán eyaletinde ortaya çıkan eşsiz yemeklerden biridir.

TONKOTSU RAMEN, JAPONYA: Yağlı domuz suyu, taze erişte, yumurta ve domuz karnından oluşan bir ramen çeşididir.

PAN DE BONO, KOLOMBİYA: Manyok nişastası, peynir, yumurta ve guava ezmesinden yapılan bir Kolombiya ekmeğidir.

BUTTER GARLIC NAAN, HİNDİSTAN: Tereyağlı sarımsaklı naan, geleneksel bir Hint gözlemesidir. Un, maya, tuz, şeker ve yoğurttan yapılır.

ROTI CANAI, MALEZYA: Malezya, Endonezya, Brunei ve Tayland gibi ülkelerde pişirilen bir çeşit tavada kızartılmış gözlemedir. Katmer gibi katlanır, içi yumuşak ve dışı çıtır olur.

ŞAŞLIK, RUSYA: Marine edilmiş kuzu veya dana eti parçalarından oluşan geleneksel bir barbekü yemeğidir.

GUOTIE, ÇİN: Tavada kızartılan "Çin jiaozi böreği"nin çeşididir. İçi ve hamuru buharda pişirilir, dışı çıtır içi yumuşak bir börek elde edilir.

PICANHA, BREZİLYA: Brezilya'da sıkça tercih edilen ve değerli bir sığır etinden yapılır.

NAPOLİ PİZZASI, İTALYA: Sarımsak ve kekikle tatlandırılmış domates sosuyla kaplanan pizza, sadece birkaç basit malzemeyle ve iki çeşitle hazırlanır. İtalyan bayrağını temsil eden renkleriyle bilinir.

Hatice Kolçak uyardı! Son durumda kazandıracak en karlı yatırım aracını açıkladı Hatice Kolçak uyardı! Son durumda kazandıracak en karlı yatırım aracını açıkladı

TÜRKİYE'DEN BAZI LEZZETLER

  • Beyaz Lahana Sarma (99. sıra): Türk mutfağının eşsiz motiflerinden biri olan sarma dolma dünyada tanınıyor ve seviliyor.

  • Hünkar Beğendi (70. sıra): Hünkar beğendi, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biri olarak tüm dünyada beğeni topluyor.

  • Dondurma (39. sıra): Kahraman Maraş'ı temsil eden dondurma, her mevsim sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor.

  • Mercimek Çorbası (27. sıra): Türk sofralarının vazgeçilmezlerinden olan mercimek çorbası, dünyada da tanınan bir lezzet haline gelmiş durumda.

  • Tombik Döner (23. sıra): Türk halkının vazgeçilmezi olan döner, Türkiye mutfağının özgün tatları arasında yer alıyor ve dünya genelinde tercih ediliyor.

Bu lezzetler, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi