Ahmet ÜNSAL/Manisa 

Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Tokyo Paralimpik Oyunları ikincisi Meryem Betül Çavdar, Milli Takım Antrenörleri Süleyman Başar ve Serap Aydeniz'in ‘Manisa buluşması’ MASKİ İkiz Kulelerdeki toplantı salonunda gerçekleştirilen ”Yeşil Sahne” adlı panelde gerçekleşti.

Tekvando sporuna gönül vermiş yüzlerce sporcu ve aileleri panele büyük ilgili gösterirken Milli Takım Antrenörleri Başar ve Aydeniz ise “Spora gönül vermiş her birey hayatın her türlü güçlüğün üstesinden rahatlıkla gelebilir. Hatta yaptığı spor dalını tıpkı Paralimpik Milli sporcumuz Meryem Betül Çavdar gibi uluslararası boyuta taşıması içten bile değil. Ülkemiz uzak doğu sporlarında dünyada gerçekten varlığını uluslar arası arenada gösteriyor. Bu yolculuğumuz içerisinde sizlerde rahatlıkla yer alabilirsiniz. Sadece yaptığınız sporu sevmeniz ve benimsemeniz öte yanda Uluslar arası yarışmalarda Türk Bayrağını göndere çektirebilir, Milli Marşımızla bizi gururlandırabilirsiniz” ifadelerini kullandılar.

Milli sporcu Meryem Betül Çavdar, Milli Takım Antrenörleri Başar ve Aydeniz daha sonrasında Yeşilay Manisa Şube Başkanı Levent Akçalı ve yönetimini ziyaret etti. Akçalı, kendisini ziyaret eden heyete Yeşilay’ın çeşitli hediyelerini takdim etti.

Tekvando Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Tokyo Paralimpik Oyunları ikincisi Meryem Betül Çavdar'ın üçüncü adresi ise Süleyman Başar Spor Kulübü oldu. Milli Sporcu Çavdar en son olarak geleceğin Tekvando sporcuların yetiştirildiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çok Amaçlı Spor Salonunda 148 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Eylül dönemi kuşak terfi sınavına katıldı. 4 saate yakın süren Tekvando kuşak sınavında sporcular Milli sporcu Çavdar’a başarıların sırlarını sordu.

Milli Sporcu Meryem Betül Çavdar Manisa’dan kendisine verilen şükran plaketi ile ayrıldı. 

Editör: Onur Yılmaz