Real Madrid'in Roma deplasmanında 3-1 geriye düştüğü karşılaşmada Arda Güler, oyuna girdikten sonra yaptığı iki asistle geri dönüşte önemli rol oynadı. Milli futbolcunun özellikle köşe vuruşlarındaki etkisi, İspanyol ekibinin son dakikalarda bulduğu gollerde belirleyici oldu. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Jose Mourinho'nun Arda'yı yedek başlatma tercihi tartışma yarattı. Zlatan Ibrahimovic de genç yıldızın oyun görüşüne ve yaratıcılığına dikkat çekerek Mourinho'nun kararını eleştirdi. İsveçli futbol adamı, Arda'nın her maç ilk 11'de başlaması gerektiğini savundu.
Roma'da Geri Dönüşün Adı Real Madrid Oldu
Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Roma deplasmanına çıkan Real Madrid, karşılaşmada 3-1 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi 4-3 kazanmayı başardı. Kylian Mbappe'nin 25. dakikada kaydettiği golle farkı azaltan İspanyol temsilcisi, son bölümde bulduğu gollerle skoru lehine çevirdi. Carlos Espi'nin 83. dakikadaki golünün ardından Endrick 85. dakikada eşitliği sağladı. Antonio Rüdiger ise 90. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi.
Arda Güler 30 Dakikada İki Asist Yaptı
Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Arda Güler, 59. dakikada oyuna dahil oldu. Kalan sürede iki asist yapan milli futbolcu, üç kilit pas ve üç orta ile hücum organizasyonlarında etkili bir performans sergiledi. Arda, kullandığı köşe vuruşlarında Endrick ve Antonio Rüdiger'in gollerine doğrudan katkı sağladı. Bu sonuçla Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki puanı 6'ya yükselirken Roma 1 puanda kaldı.
Arda Güler'den Real Madrid Vurgusu
Karşılaşmanın ardından takımının geri dönüşüne değinen Arda Güler, Real Madrid'in mücadeleci kimliğine dikkat çekti. Genç futbolcu, takımın son düdüğe kadar inancını koruduğunu vurgulayarak, "Asla Real Madrid'i öldü sayamazsın" ifadelerini kullandı.
Mourinho'dan İlk 11 Tercihine Savunma
Arda Güler'in neden ilk 11'de başlamadığına ilişkin tartışmaların ardından Jose Mourinho, maçın son bölümünde sahaya sürdüğü kadroyla karşılaşmaya başlaması durumunda aynı sonucun alınamayacağını savundu. Portekizli teknik adam, Arda Güler ve Bernardo Silva'nın oyuna sonradan girmesinin maçın özel koşullarında etkili olduğunu belirtti.
Mourinho, bu iki oyuncuyla ilk 11'de başlamaları halinde takımın daha ağır bir yenilgi alabileceğini öne sürerek, "Bugün maçı bitiren takım başlasaydı, 5-0 kaybederdik. Son dakikalarda işe yaradı, çünkü özel bir durumdu, 90 dakika boyunca işe yaramazdı" dedi.
Ibrahimovic'ten Mourinho'ya Arda Güler Eleştirisi
Arda Güler'in performansı üzerine değerlendirmelerde bulunan Zlatan Ibrahimovic, milli futbolcunun oyun görüşünü ve yaratıcılığını öne çıkardı. Mourinho'nun ilk 11 tercihini eleştiren Ibrahimovic, Arda'nın sahada olması halinde Roma'nın aynı fırsatları yakalayamayacağını savundu.
Genç yıldızın hem hücumda tehdit oluşturduğunu hem de topu ileri taşıma becerisiyle fark yarattığını belirten Ibrahimovic, Mourinho'nun iyi bir teknik direktör olduğunu ancak bu tür kararların maçın sonucunu etkileyebileceğini dile getirdi. İsveçli futbol adamı, Arda'nın her maç ilk 11'de başlaması gerektiğini ifade ederek, "Her maçta Arda Güler'i ilk 11'de başlat" mesajını verdi.





