Manisa Barosu tarafından Staj Eğitim ve açılış programı kapsamında Hukuk ve Mesleki Kariyer Günlükleri programı gerçekleşti. Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen programda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan meslekte 40. 50 ve 60. yılını geride bırakan meslek büyüklerine plaket takdim etti. Programa Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceza ve Ceza Mahkemesi Hukukçusu Prof. Dr. Timur Demirbaş da katıldı.

Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, mesleğin ustalarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Rona, “Hukuk devleti olduğu açıkça yazan bir devletin vatandaşı olarak, yurttaşı olarak ve yine Atatürk’ün çizmiş olduğu Cumhuriyet’in yetiştirmiş olduğu bir hukukçu olarak bu salonda değerli üstatlarımızı ve genç meslektaşlarımızı ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Manisa Barosu neredeyse Cumhuriyet ile eşdeğer olan bir barodur. Hukukun en zorlandığı zamanlarda Manisa Barosu hep olmuştur. Hukuk devleti olmanın gereğini hukuk devleti olmanın önemini ortaya koyan bir baro anlayışını ortaya koyan bir barodur Manisa Barosu. Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği ile ilişkilerimizi her zaman en üst seviyede tuttuk” dedi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Manisa Barosunun bu güzel etkinliğinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi, Baro Başkanı ve ekibine teşekkür etti. Sağkan, bu programda mesleğin üstatları ile genç stajyer avukatların bir arada olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

İlçede zabıta denetime çıktı! İlçede zabıta denetime çıktı!

Sağkan, “40, 50 ve 60. yılı geride bırakan meslek ustalarına saygı ve plaket sunma etkinliği her zaman önemlidir. Hakikaten bir eğitimle başlıyoruz ve hukukçu olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu mesleğin en önemli unsuru usta çırak ilişkisinin özelinde şekillenmesidir. Bugün her ne kadar bu özelliği kaybetme noktasında sıkıntılarımız olsa da bu mesleğin usta çırak ilişkisinden geçtiğini unutmamalıyız. Tekrar onu yakalamalıyız. 24 yıldır bir avukat olarak bu ülkede hak mücadelesinin içeresindeysem, devamında Ankara Barosunda ve Türkiye Barolar Birliği’nde görev yapıyorsak bu mesleğimizin ustaları tarafındandır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi