Dolardaki yükseliş yatırımcısının yüzünü güldürürken, vatandaşların zorlu bir ekonomik ortamda yaşam mücadelesi vermesine yol açıyor. 28 Mayıs seçimlerinin ardından, Merkez Bankası'nın arka kapı satışları ve piyasa dışı düzenlemelerle baskılanan döviz kurları serbest bırakılmıştı. Dövizdeki kademeli artış devam ediyor.

23 Şubat haftasında, Merkez Bankası'nın toplam rezervleri bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 458 milyon dolar azalarak 134 milyar 208 milyon dolardan 131 milyar 750 milyon dolara geriledi. Ancak, döviz mevduatları ise 1.14 milyar dolarlık bir artış gösterdi. Bu süreçte yerli yatırımcılar, Merkez Bankası'nın rezervlerinin azalmasına karşın dolar alımı yapıyor. Peki, dolarda son durum ne olacak? Analistler ne diyor?

Mart ayında 32 lira seviyelerine ulaşabilir

Türkiye'deki ekonomi yönetimi, seçim sonrasında ülkeye sıcak para girişi olacağına dair beklentiler içerisinde… Dolar kurunun yükselişi Merkez Bankası’nın kontrolünde devam ediyor.

Dolar endeksinin 104 seviyesini aşmasıyla birlikte, doların değeri dünya genelinde arttı.

Analistlere göre, Mart ayında 32 lira seviyelerine ulaşabilecek olan dolar, Haziran ayı itibariyle 40 lira seviyelerine ulaşabilir.

Kaynak: Haber Merkezi