Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'taki miting sonrası Mardin'e geçen polis aracı, Çığır mevkiinde Alman uyruklu K.D. idaresindeki karavanla çarpıştı. Kazada yaralanan polis memuru Fırat Der (34), şehit oldu. Der'in cenazesi dün memleketi Denizli'ye getirildi ve baba evinde helallik alındıktan sonra Ağlar Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il protokolü, siyasi temsilciler, ailesi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre polislerin omuzlarında taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracına alındı. Yakınları ve protokol üyelerinin eşlik ettiği naaş, Sarayköy Mezarlığı Şehitliğinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Doğum gününde şehit oldu

Ayrıca, şehit polis memurunun doğum gününde kaza sonucu şehit düştüğü bildirildi. Şehidin 7 yıldır polis memuru olduğu ve son 4 yıldır Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaptığı ifade edildi.

Kaynak: İHA