Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, yeni sezondaki ilk hazırlık maçını deplasmanda Aliağa Petkimspor’a karşı oynadı. Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Altun, Orhan Haşim Elmalı ve Genel Menajer Nihat Mala da tribünde takip etti. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf yeşil-beyazlı ekip olurken ilk çeyreği 21-13’lük skorla önde kapattı. İkinci çeyrekte de üstün oynayan taraf olan Potanın Tarzanları Evan Bruinsma, Berkay Sinirlioğlu ve Ata Kahraman’ın etkili oyunuyla soyunma odasına 40-34 önde gitti.

SON ÇEYREKTE YAKALANAN MANİSA BBSK, SON SANİYE BASKETİYLE KAZANDI

Üçüncü çeyrekte de oyunu yönlendiren Manisa BBSK, final periyoduna 52-46 üstünlük ile girdi. Final periyoduna iyi başlayamayan Manisa ekibi skor bulmakta zorlanırken rakibinin sayılarına engel olamadı ve maçta ilk kez geriye düştü. Oyuna tekrar ağırlığını koyan Potanın Tarzanları son anlarda tekrar öne geçmeyi başardı ve ilk hazırlık maçından Evan Bruinsma’nın son saniye basketiyle 67-66 galip ayrıldı.

SKOR DAĞILIMI

Berkay Sinirlioğlu ve Ata Kahraman’ın 15 sayıyla yıldızlaştığı maçta, Evan Bruinsma da rakip potaya 13 sayı göndererek mücadeleyi çift haneli skorla noktaladı. Kevin Kaspar 6, Mustafa Baki Görür 5, Acar Şen, Erdi Gülaslan, Tolga Kaan Birer ve Öğün Sevinç mücadeleyi 3 sayılık skor katkısıyla tamamladı. Yiğit Baran Sarıkaya da maçta 1 sayı ile oynadı. Ata Kahraman’ın 4 asist ve 4 ribauntluk performansı da dikkat çekerken, Berkay Sinirlioğlu da serbest atış çizgisinden 10’da 10 isabetle ayrıldı.

Editör: Zerrin Ağar