Manisa’nın Demirci ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve dolu yağışı, ilçe genelinde yaşamı zorlaştırdı. Özellikle kırsal bölgelerde etkisini artıran yağış nedeniyle bazı tarım arazilerinin zarar gördüğü öğrenildi.

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saat 14.00 itibarıyla başlayan yağışın İcikler, Karaisalar, Durhasan, Ahmetler, Ayvaalan, Gümele ve Alaağaç mahallelerinde daha yoğun hissedildiğini belirtti.

Yağışın ardından belediye ekiplerinin hızlı şekilde harekete geçtiğini ifade eden Kara, ilgili tüm birimlerle koordinasyon içinde sahadaki durumun yakından takip edildiğini söyledi. Kırsal mahallelerle iletişimin kesintisiz sürdüğü ve olası zarar tespit çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

“Ekipler sahada, çiftçiler için inceleme başlatıldı”

Belediye ekiplerinin dolu yağışının ardından özellikle tarım alanlarında oluşan hasarı tespit etmek üzere çalışma yürüttüğü bildirildi. Bölgedeki üreticilerin mağduriyet yaşamaması için incelemelerin titizlikle sürdüğü kaydedildi.

Başkan Erkan Kara, açıklamasının sonunda vatandaşlara ve çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Belediye olarak tüm imkanlarımızla hemşehrilerimizin yanındayız” dedi. Kara ayrıca, yaşanan afetin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunarak tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK